today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Μετά από αίτημα των «ερυθρόλευκων» ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δέχτηκε στο γραφείο του, τους εκπρόσωπους των Πειραιωτών.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος του Ολυμπαικού, Γιάννης Μώραλης, ο αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Κώστας Καραπαπάς και η γενική διευθύντρια του συλλόγου, Λίνα Σουλούκου και ζήτησαν από τον υφυπουργό την παρέμβαση της κυβέρνησης στην ΕΠΟ σε ότι αφορά τον οικονομικό τομέα.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το τέλος της συνάντησης που κράτησε μία ώρα περίπου δήλωσε: ««Είναι υποχρέωση της πολιτείας και της κυβέρνησης θεσμικά να ακούει τους πάντες. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με FIFA και UEFA και θέλουμε να εξυγιάνουμε το ποδόσφαιρο με τους θεσμικούς μας συνομιλητές. Εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να καταστρατηγήσουμε τα όρια που μας παρέχει η νομοθεσία. Εγώ ούτε πέναλτι σφυρίζω, ούτε οφσάιντ. Έχω την υποχρέωση να ανταποκρίνομαι άμεσα», τόνισε ο υφυπουργός ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα… παραβιάσει το αυτοδιοίκητο.
Αναφορικά με την υπόθεση των ελέγχων ντόπινγκ που έγιναν σήμερα στη προπόνηση του Ολυμπαικού, από το ΕΣΚΑΝ, σημείωσε: «Με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης δεν υπάρχει πιστοποιημένο εργαστήριο, αλλά γίνονται ενέργειες για να υπάρχει πιστοποίηση και να υπάρχουν έλεγχοι».
Ο Γιάννης Μώραλης, από την πλευρά του επεσήμανε: «Επισκεφτήκαμε τον κύριο υφυπουργό μαζί με την κα Σουλούκου και τον κύριο Καραπαπά σε συνέχεια της επιστολής που είχαμε κάνει πριν από 15 ημέρες και στην οποία είχαμε αναπτύξει τις θέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε σχέση με τη λειτουργία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ η οποία κατά τη γνώμη μας δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Τρεις ενότητες ήταν στην επιστολή μας, η μία αφορά τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, η άλλη αφορά το κομμάτι της λειτουργίας της ΚΕΔ και της διαιτησίας και η άλλη των κλήσεων για δηλώσεις παραγόντων. Αυτές είναι οι ενότητες, τις θέσαμε στον υφυπουργό αναλυτικά» τόνισε ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» και συμπλήρωσε:
«Χαιρόμαστε και είμαστε ικανοποιημένοι γιατί σε συνέχεια της επιστολής είδαμε να παρεμβαίνει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ και να ασχολείται από το θέμα και να ζητάει από την ΕΠΟ σχετικές απαντήσεις και περιμένουμε την παρέμβαση της κυβέρνησης, στα θέματα της αρμοδιότητας της, όπως είναι το οικονομικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ