today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ο γαλλικός στρατός διαψεύδει ότι τα ελικόπτερα που συγκρούστηκαν στο Μάλι είχαν δεχθεί πυρά

Τα δύο γαλλικά στρατιωτικά ελικόπτερα, που συγκρούστηκαν στο Μαλί αυτήν την εβδομάδα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 Γάλλοι στρατιωτικοί, δεν δέχθηκαν πυρά από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός στρατός διαψεύδοντας ανακοίνωση των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ότι μαχητές του προκάλεσαν την σύγκρουση μεταξύ των δύο γαλλικών στρατιωτικών ελικοπτέρων, καθώς το ένα από αυτά υποχώρησε αφού δέχθηκε πυρά από μαχητές του και συγκρούστηκε με το άλλο, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του.

“Δεν ερίφθησαν πυρά από τζιχαντιστές στα ελικόπτερά μας”, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων Φρανσουά Λεκουάντρ στον γαλλικό ραδιοσταθμό RFI. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι τα ελικόπτερα συνετρίβησαν αφού συγκρούστηκαν κατά λάθος στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης.

Ο Λεκουάντρ σημείωσε επίσης ότι η Γαλλία δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Μαλί, αν και χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη από τους συμμάχους της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη Λέσβο ο Κ.Μητσοτάκης