today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ένας καναπές με «περιβαλλοντική συνείδηση»

Με τον σχεδιαστή επίπλων Χάρι Νούριεφ (Harry Nuriev) συνεργάστηκε ο οίκος Balenciaga για να δημιουργήσει έναν καναπέ, ο οποίος θα παρουσιαστεί στο Design Miami/2019. Χρησιμοποιώντας ρετάλια και μη διαθέσιμα φορέματα του οίκου, ο εγκατεστημένος στη Νέα Υόρκη Ρώσος ντιζάινερ θέλει ο «Balenciaga Sofa» να είναι ένα έργο τέχνης που θα προωθεί την ανάληψη ευθυνών έναντι του περιβάλλοντος.

«Ο “Balenciaga Sofa” ξαναφαντάζεται τον καναπέ ως παράδειγμα ντιζάιν με περιβαλλοντική συνείδηση, δίνοντας μια καινούργια ζωή σε γενιές ενδυμάτων και άλλων υλικών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του οίκου ειδών πολυτελείας. «Το κάλυμμά του είναι από ελαττωματικά ενδύματα ή ενδύματα που δεν μπορούν να πωληθούν, καθώς και από ρετάλια από παλιές κρεασιόν του οίκου, όλα αυτά μέσα σε διαφανές βινύλιο. Τα μοτίβα και το κόψιμο είναι αναγνωρίσιμα του οίκου, ένα μείγμα παλιών περιόδων και ιδεών».

Ο οίκος εξήγησε ότι με αυτόν τον καναπέ «θέλει να ενθαρρύνει βιώσιμες πρακτικές και στο ντιζάιν και αλλού». Υπογράμμισε, επίσης, ότι το έπιπλο-έργο τέχνης εκφράζει «την αναγνώριση εκ μέρους του οίκου της ευθύνης που πρέπει να έχουν οι σχεδιαστές για να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον, και της αφοσίωσης του οίκου στην υλοποίηση προγραμμάτων επανάχρησης απορριμμάτων και στη συμβολή σε μια κυκλική οικονομία».

Ο οίκος ειδών πολυτελείας και ο Νούριεφ – δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται – θα παρουσιάσουν τον καναπέ στην εφετινή έκθεση ντιζάιν στο Μαϊάμι, η οποία θα λάβει χώρα από 3 έως 8 Δεκεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ