today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Σ.Πέτσας: Ανακουφίζεται σημαντικά η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων

«Οκτώ στα δέκα νοικοκυριά στην Ελλάδα δηλώνουν εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. ‘Αρα η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων φορολογουμένων ανακουφίζεται σημαντικά από το φορολογικό νομοσχέδιο» τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε «το φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι η τελευταία λέξη, είναι μια καλή αρχή. Τα μεσαία εισοδήματα θα ωφεληθούν και από τις ασφαλιστικές εισφορές γιατί θα πληρώνουν λιγότερα. Με το νέο σύστημα εισφορών, ιδίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα υπάρξει μεγάλη η ανακούφιση για τη μεσαία τάξη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι οι περικοπές των συντάξεων και των μισθών, που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων, ήταν υπερβολικά μεγάλες. «Και αυτό, γιατί δεν έγιναν οι αλλαγές που έπρεπε, περιλαμβανομένων των αποκρατικοποιήσεων. Δεν ήταν μόνο τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων, τα οποία θα απέτρεπαν την περικοπή συντάξεων και μισθών. Είναι το κλίμα στην οικονομία που θα έφερναν. Είναι οι νέες ευκαιρίες, οι νέες επενδύσεις και οι νέες δουλειές, που μπορούν να τραβήξουν πιο πάνω την οικονομική ανάπτυξη, να δημιουργήσουν εισοδήματα για όλους» σημείωσε.

Αναφερόμενος στα πλεονάσματα και το κοινωνικό μέρισμα υπογράμμισε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμό του 2019 θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που προέβλεπαν και οι δανειστές και η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή θα έχει πλεόνασμα πάνω από το 3,5% του στόχου και «ό,τι παραπάνω υπάρξει θα επιστραφεί σε όλους αυτούς, οι οποίοι σήκωσαν το βάρος. Είναι οι πιο ευάλωτοι και όσοι πλήρωσαν παραπάνω φόρους. Είναι αυτοί που υπερφορολογήθηκαν. ‘Αρα, ένα κομμάτι πάει σε αυτούς που υπερφολογήθηκαν -για το 2019 μιλάω- και ένα στους πιο ευάλωτους» είπε.

Σε ερώτηση για τις διοικήσεις των Νοσοκομείων ο κ. Πέτσας αφού σημείωσε ότι όλα τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν είχαν τα προσόντα. «Πάρα πολλοί από αυτούς, το 72%, ήταν κάτοχοι μεταπτυχιακού και διδακτορικού. Το 60% των επιλεγέντων είχαν μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση, στα Οικονομικά ή στην Πληροφορική. Πάνω από το 70%, στην Υγειονομική Περιφέρεια της Αττικής και στην Υγειονομική Περιφέρεια της Μακεδονίας, είχαν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους. Και είχαν διοικητική εμπειρία. Στην πρώτη ΥΠΕ, που είναι τα μεγαλύτερα νοσοκομεία, όπως το «Ευαγγελισμός», το «Σωτηρία», το «Ιπποκράτειο», το «Γεννηματάς», το «’Αγιος Σάββας», πάνω από το 85% των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, έχει εμπειρία στη διοίκηση νοσοκομείων και διοικητικών μονάδων» είπε και συμπλήρωσε ότι τα στελέχη αυτά θα αξιολογούνται συνεχώς «για να φέρουν τα νοσοκομεία εκεί που θέλουμε με βάση συγκεκριμένους στόχους». Επίσης, είπε ότι παρά τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μειώνονται οι δαπάνες για την υγεία, η αλήθεια είναι ότι οι δαπάνες για την υγεία αυξάνονται.

Τέλος, για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης είπε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρξει μια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους με στόχο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα είτε μέχρι τέλος του χρόνου είτε από τις αρχές του χρόνου να υπάρξει νομοσχέδιο που θα βάζει ένα νέο πλαίσιο για τις πορείες «με γνώμονα και τη δυνατότητα των ανθρώπων να διαδηλώσουν, εφόσον το επιθυμούν, αλλά και να μην ταλαιπωρούνται όλοι». «Θα βάλουμε μια τάξη σε αυτό ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Είναι πολλές οι τεχνικές και οι επιχειρησιακές λεπτομέρειες και για αυτόν τον λόγο θα κάνουμε την απαιτούμενη διαβούλευση» συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ