today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Π.Παυλόπουλος: Η επιχειρηματικότητα θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου απονεμήθηκαν σήμερα το βράδυ τα Βραβεία Κούρος 2019 σε επιτυχημένους επιχειρηματίες, με βάση τις οικονομικές επιδόσεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές των εταιριών τους, από την Λέσχη Επιχειρηματικότητας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για 25η χρονιά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σε χαιρετισμό στην εκδήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση πιστεύει στην επιχειρηματικότητα και ήδη έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα ώστε να σταλεί το μήνυμα για ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον με διαφάνεια.

Αναφέρθηκε επιγραμματικά σε δράσεις και αποφάσεις που έχουν υλοποιηθεί για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων, όπως φοροελαφρύνσεις κλπ

Έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που γίνονται και συνεχίζονται για να ξεμπλοκάρουν επενδύσεις που είχαν κολλήσει.

Θέλουμε να κάνουμε την ζωή σας καλύτερη, είπε στους επιχειρηματίες ο κ. Γεωργιάδης. Εσείς από την μεριά σας να πληρώνεται τους φόρους σας , να προσλαμβάνετε ανθρώπινο δυναμικό, ώστε όλοι μαζί να πάμε την χώρα μπροστά και να γυρίσουν οι νέοι που έφυγαν πίσω, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε σε ομιλία του ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Ευριπίδης, οι επιχειρήσεις, 100 περίπου τον αριθμό, που τιμήθηκαν τα τελευταία 25 χρόνια με

το Βραβείο ΚΟΥΡΟΣ, στήριξαν και στηρίζουν ουσιαστικά την οικονομία και την απασχόληση και προέρχονται από όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Επισήμανε επίσης ότι σήμερα παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα για συνολική αλλαγή που δεν πρέπει να χαθεί.

Αναφερόμενος στις πολιτικές που θα ακολουθηθούν είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει προβλεψιμότητα και όχι εκπλήξεις, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Το βραβείο ανάπτυξης και καινοτομίας απονεμήθηκε στον Παναγιώτη Τσινάβο, πρόεδρο της Κρι – Κρι.

Το βραβείο για τις επιδόσεις στο διεθνή οικονομικό στίβο στον. Κωνσταντίνος Βιτουλαδίτη διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΕΓΑ ΑΕ.

Το βραβείο προσφοράς έλαβε το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου”.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκτός πρωτοκόλλου όπως είπε και ο ίδιος, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπιζόταν μέχρι σήμερα το επιχειρείν και οι επιχειρηματίες.

Να πιστέψουμε ότι ο επιχειρηματίας αξίζει της εμπιστοσύνης της πολιτείας. Αν βέβαια στην πορεία παρεκκλίνει τότε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι βαρύς, ανέφερε ο κ.Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι η επιχειρηματικότητα θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ