today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει με την χορήγηση της ετήσιας άδειας έως το τέλος του έτους

Διευκρινίσεις σχετικά με την χορήγηση άδειας του τρέχοντος έτους 2019 προς τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα έδωσε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ, http://www.kepea.gr/), επισημαίνοντας ότι ολόκληρη η οφειλόμενη ετήσια άδεια ανάπαυσης και το επίδομα αδείας πρέπει να χορηγηθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, ενδεχόμενη συμφωνία για μη χορήγηση της ετήσιας άδειας είναι άκυρη. Σε περίπτωση που ο εργοδότης αρνείται να χορηγήσει την ετήσια άδεια ανάπαυσης, που ζήτησε ο εργαζόμενος, τότε οφείλει την πληρωμή της σε χρήμα με προσαύξηση 100%.

Στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ δίνονται αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την χορήγηση της ετήσιας άδειας. Επίσης, διατίθεται online εφαρμογή του ΚΕ.Π.Ε.Α., με την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-epidoma-adeias.php. Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί και νέα online εφαρμογή υπολογισμού αδείας σε σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης: https://www.kepea.gr/calc-adeia-ek-peritropis.php.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ