today-is-a-good-day
19 C
Athens

Υποχωρούν οι τιμές των ομολόγων

Περιορισμένη υποχώρηση καταγράφουν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ξεπεράσει το 1,4%, από 1,37% που κυμαίνονταν χθες.

Ανοδικά κινήθηκε και απόδοση του 5ετούς ομολόγου η οποία κυμαίνεται στο 0,555% από 0,54%

Οι αγορές κινούνται υποτονικά σήμερα καθώς έχουν ήδη εισέλθει στο “κλίμα” της αργίας της Εορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα επικρατεί κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για την πρόοδο των Αμερικανο – Κινεζικών διαπραγματεύσεων για τη σύναψη μίας πρώτης εμπορικής συμφωνίας, εξέλιξη η οποία όμως ευνοεί περισσότερο τα ομόλογα του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ)περιορισμένο ήταν σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 17 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο το 1 εκατ. ευρώ αφορούσε σε εντολή αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 10ετές ομόλογο με 5 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,39% από 1,37% έναντι 0,39% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί ελαφρώς στο 1,76% από 1,75% χθες.

Στην αγορά πτωτικά κινείται το ευρώ σήμερα καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1002 δολ. από το επίπεδο των 1,1018 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η δήλωση του προέδρου Τράμπ , ο οποίος εκτίμησε ότι η Ουάσινγκτον βρίσκεται στο “τελικό στάδιο” των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία που θα τερματίσει έναν εμπορικό πόλεμο 16 μηνών με το Πεκίνο, έδωσε σημαντική ώθηση στο Αμερικανικό νόμισμα.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,275%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,337%, στο 3μηνο στο -0,406% και στο μήνα στο -0,453%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1009 δολ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ