today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Το ΒΕΑ εγκαινιάζει το e-Επιμελητήριο

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) εγκαινιάζει το e-Επιμελητήριο, ώστε με ένα κλικ ο επιχειρηματίας να λαμβάνει τα έγγραφα που χρειάζεται. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΒΕΑ με αφορμή την έναρξη της πρώτης ψηφιακής έκδοσης επιμελητηριακού πιστοποιητικού. Διαρκής επιδίωξη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Παύλος Ραβάνης, είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και η ελάφρυνση των επιχειρηματιών από τα διοικητικά βάρη, με την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών.

Μέσω του «e-chamber», παρέχεται ένα σύνολο βασικών υπηρεσιών του Μητρώου του Επιμελητηρίου. Ο επιχειρηματίας, εισάγεται στη νέα ψηφιακή εποχή και θα μπορεί από την έδρα της επιχείρησής του:

-Να αιτείται και να λαμβάνει ηλεκτρονικά: πιστοποιητικά εγγραφής, διαγραφής, ιστορικότητας μέλους, ψηφιακά υπογεγραμμένα, με ισχύ σε κάθε δημόσια Αρχή,

-Να ενημερώνεται για τις συνδρομές του, να πληρώνει αυτοματοποιημένα και να λαμβάνει απόδειξη

-Να τροποποιεί ο ίδιος στοιχεία επικοινωνίας του

-Να ενημερώνεται προσωπικά, με e-mail, από τις υπηρεσίες του Β.Ε.Α.

‘Αμεσα δρομολογείται και θα υλοποιηθεί η ηλεκτρονική προεγγραφή και εγγραφή και για τα φυσικά πρόσωπα (ατομικές επιχειρήσεις).

«Με τις τομές αυτές, το ΒΕΑ και τα Επιμελητήρια γενικότερα, έχουν συμβάλει, ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί στην πρώτη θέση στην ΕΕ και στην ενδέκατη στον κόσμο στη διεθνή αξιολόγηση, ως προς τη σύσταση μιας επιχείρησης» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ