today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Οι Οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Δρίτσα

Ο Ιανός ήταν ένας από τους παλαιότερους θεούς των Ρωμαίων, διπρόσωπος και φύλακας των Πυλών της Ρώμης. Όμως σήμερα και ο Πειραιάς, έχει αποκτήσει το δικό του …Ιανό. Δεν είναι ειδωλολατρικός θεός, αλλά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θοδωρής Δρίτσας.

Tου Κώστα Πασίση

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας πριν από δυο 24ωρα προέβη σε μια τρομερή δήλωση. Χωρίς την παραμικρή αιδώ ή χωρίς να καταλάβει τι εκστόμισε, ανέφερε ότι στη Μόρια (έργο ΣΥΡΙΖΑ) βιασμοί παιδιών γίνονται μια φορά το εξάμηνο!.
Μια δήλωση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ακόμη και σε στελέχη της Κουμουνδούρου οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις.
Κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την πραγματικά προκλητική και συνάμα ακατανόητη αναφορά του, με στόχο να διασώσουν τις χαμένες ευαισθησίες της πάλαι ποτέ ηθικής Αριστεράς.

Τα περί βιασμών μικρών παιδιών στην απάνθρωπη Μόρια, η οποία κλείνει επι Μητσοτάκη, δημιούργησε μεγάλο «κουρνιαχτό», που σκέπασε την Κουμουνδούρου, προκαλώντας νέα ζημιά στο ηδη ταλαιπωρημένο κόμμα, καθώς η δήλωση χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά κυνική.
Εκτός και αν η Εξουσία αποκάλυψε εκούσια ή ακούσια τη δεύτερη όψη του… Ιανού.
Ο εν λόγω παλαιός αριστερός ήταν μεγάλος …ανθρωπιστής. Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, πρωτοστατούσε στις πορείες και τις διαμαρτυρίες στη Δραπετσώνα για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των μεταναστών και ορθά έπραττε. Ήταν λάβρος κατά της …επάρατης Δεξιάς και άφηνε να εννοηθεί ότι η Αμυγδαλέζα στην Πάρνηθα ήταν ένα άλλο …Γκουαντάναμο.

Όταν ο Τσίπρας όμως, έγινε Πρωθυπουργός της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της χώρας, τα …δάκρυα στέγνωσαν στο «σκληρό» και «ξερακιανό» πρόσωπο του κ. Δρίτσα. Και προχθές αποκαλύφθηκε αδιάντροπα η δεύτερη όψη του την οποία δεν χαρακτηρίζουμε.

Λάβρος κατά της COSCO

Ο Θοδ. Δρίτσας όμως έχει πλούσια και πολυσχιδή δράση. Μέχρι το 2015 όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, βρισκόταν στα κάγκελα του πρώτου λιμανιού της χώρας, του Πειραιά και ωρυόταν κατά του «ξεπουλήματος» του στους κινέζους, από την …επάρατη κυβέρνηση της Δεξιάς και του Σαμαρά.
Ας θυμηθούμε ορισμένες από τις εμβληματικές αναρτήσεις του εκείνη την περίοδο όπου ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ …μεσουρανούσε.
«Δεν θα μας πάρουν την πόλη της Πειραιώτικης μπέσας», «Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν», «Ο Θοδ. Δρίτσας και οι συναγωνιστές της πόλης σε πορεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Ως υπουργός Ναυτιλίας, όμως έκανε μια εντυπωσιακή κυβίστηση και ξεχνώντας τις παλικαροσύνες και τις ιαχές πολέμου του παρελθόντος υποδέχθηκε με πλατιά χαμόγελα τους κινέζους της COSCO.

Έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στη σχετική Συμφωνία και συνέχισε να απολαμβάνει τη θέα του αγαπημένου λιμανιού του, από το χλιδάτο υπουργικό γραφείο του. Η αριστερή αντίσταση σε όλη τη …μεγαλοπρέπεια της.
Η παραίτηση βέβαια, λόγω της απίστευτης kolotoumba ούτε ως υποψία δεν πέρασε από το μυαλό του.
Ως γνωστόν, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας έχει ως σύντροφο της ζωής του, την Τασία Χριστοδουλοπούλου, πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής η οποία άφησε ανεξίτηλο το πολιτικό στίγμα της, με την αλησμόνητη αναφορά της οτι: «Οι μετανάστες λιάζονται στην Ομόνοια» αλλά και για τη σκανδαλώδη δήλωση της περί αξιοποίησης των υψηλών γνωριμιών της για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή.

Το προκλητικό βόλεμα της κόρης, του προαναφερθέντος ζεύγους- που απολάμβανε δυο υπουργικούς μισθούς- προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων, με αποτέλεσμα η γνωστή σε όλους Τασία, να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο εμπλοκή στην προκλητική μετάταξη προφανώς είχε και ο κ. Δρίτσας, ως πρωτοκλασάτος υπουργός με επίσης υψηλότατές διασυνδέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ