today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Επεισόδια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: Κρανοφόροι επιτέθηκαν σε φοιτητές

Επίθεση σημειώθηκε χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εις βάρος φοιτητών, σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών στα «Φοιτητικά Νέα» που βρισκόντουσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φοιτητών άτομα με κράνη και αντικείμενα στο χέρι εισέβαλαν στην αίθουσα και άρχισαν να χτυπούν έναν φοιτητή, ενώ απείλησαν μία ακόμη φοιτήτρια, την οποία μπουγέλωσαν.

Φοιτητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας περιέγραψε στα «Φοιτητικά Νέα» το περιστατικό όπως το βίωσε: «Λίγο πριν τη στιγμή της επίθεσης στεκόμουνα ακριβώς δίπλα στο παιδί το οποίο υπέστη την επίθεση. Σε εκείνο το σημείο είχε γίνει μια μεγάλη άτοπη διαφωνία δύο παρατάξεων για ευρύτερα ζητήματα όπως η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Σε κάποια στιγμή ο συντονιστής λέει να σταματήσουνε και να σηκωθεί η επόμενη παράταξη που τύχε να είναι η ΔΑΠ. Τότε άτομα με κράνη και αντικείμενα στο χέρι (σαν κοντάρια μου φανήκανε) περνάνε ακριβώς από μπροστά μου και αρχίζουνε να χτυπούν το παιδί στο κεφάλι. Αυτό γρήγορα αλλάζει κατεύθυνση έτσι ώστε να γλιτώσει και περνάνε πάλι από μπροστά μου. Σε αυτό το σημείο εγώ και άλλα δύο παιδιά προσπαθούμε να τους συγκρατήσουμε αλλά μας σπρώχνουνε και εγώ χτυπάω με την πλάτη μου στον τοίχο, ευτυχώς όμως δεν έπαθα κάτι. Έξω συνεχίζει ο ξυλοδαρμός και το παιδί καταφέρνει να φύγει. Σε αυτό το σημείο λέω πως πρέπει να φύγουνε τώρα οι υπεύθυνοι της επίθεσης και συμβαίνουν τα εξής».

Άλλη μαρτυρία φοιτητή αναφέρει: «Συγκεκριμένα μια φοιτήτρια κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των φοιτητών του Παντείου ανέβηκε να μιλήσει, άγνωστοι εισέβαλαν στην αίθουσα, τη μπουγέλωσαν και την ανάγκασαν να κατέβει. Ακολούθησε κυνηγητό της ίδιας και άλλων φοιτητών που τη προστάτευαν έξω από την αίθουσα. Εκεί και την ίδια και άλλους συμφοιτητές τους χτύπησαν και τους έριξαν κάτω. Ακολούθησε αναστάτωση. Η συνέλευση τελικά συνεχίστηκε με απουσία πολλών φοιτητών. Ο σύλλογος με ψήφισμα που κατατέθηκε καταδίκασε σύσσωμος το περιστατικό».

Πηγή: foititikanea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ