today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Η ΟΝΝΕΔ στηρίζει την καινοτομία στη διδασκαλία

Το Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας (Ε.Φ.Ε.Θ.) του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Το σχολείο που θες».

Πρόκειται για το πρώτο Πανεπιστημιακό Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται ενεργά στην έρευνα, σε κλινικές μελέτες, στην εκπαίδευση και στην παροχή υπηρεσιών στο πεδίο της Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας, ενώ έχει διεθνές κύρος ως προς την τεχνογνωσία και το υψηλό επίπεδο έρευνας που διεξάγει σε επίπεδο εργαστηρίου, βιοπληροφορικής και δημόσιας υγείας.

Με σκοπό την αναβάθμιση της πρακτικής διδασκαλίας μαθημάτων Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, το ΕΦΕΘ έχει δημιουργήσει το φορητό εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας 2MoBiL, ένα πλήρως λειτουργικό εργαστήριο μοριακής βιολογίας, αυτοφερόμενο σε ειδική μικρή βαλίτσα, και ως εκ τούτου ικανό προς μεταφορά σε οποιοδήποτε σημείο ή σχολείο της Ελλάδας, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο, για να φέρει μαθητές γυμνασίου και λυκείου, ακόμη και δημοτικού, πιο κοντά στον χώρο της Γενετικής και Γονιδιωματικής.

Η ΟΝΝΕΔ είναι έμπρακτα κοντά σε αυτήν την πρωτοβουλία και στηρίζει την καινοτομία στο πεδίο της πρακτικής διδασκαλίας. Το σχολείο που θέλουμε θα δίνει έμφαση σε νέες μορφές εισαγωγής των θετικών επιστημών στα προγράμματα σπουδών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ