today-is-a-good-day
17 C
Athens

Στοά Αρσακείου: Πώς θα προχωρήσει η μεγάλη επένδυση που ζωντανεύει την Αθήνα

Με στόχο την προώθηση της ελληνικής μεσογειακής δίαιτας και διατροφής, η Legendary Foods και η Φιλοεκπαιδευτική εταιρεία παρουσίασαν τη Συμφωνία και το Πρόγραμμα Αξιοποίησης του Αρσακείου Μεγάρου.
Ο εκπρόσωπος και ένας εκ των ιδρυτών της Legendary Foods, Άρης Κεφαλογιάννης, ανέφερε ότι το project αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τον Ιούνιο του 2021, με στόχο να γίνει ο δεύτερος πιο επισκέψιμος τουριστικός προορισμός στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, το έργο χωρίζεται σε δύο φάσεις.
Η χρηματοδότηση της Α Φάσης προέρχεται από τους 4 ιδιοκτήτες της Legendary Foods, τον
ίδιο, τους δύο πρώην τραπεζικούς, Παναγιώτη Τριανταφυλλόπουλο και Βαγγέλη Κοτζιά, τον brand strategist, Peter Economides και «δύο ιδιώτες επενδυτές, τα ονόματα των οποίων θα αναρτηθούν σε 10 ημέρες, αφού προηγουμένως μετατραπεί η ΙΚΕ σε Α.Ε.»
Ακόμη, θα προκηρυχθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που ανέρχεται στα €3,5 εκατ.
Η πρώτη φάση προβλέπει τη δημιουργία πολυκαταστήματος, λειτουργία εστιατορίων & ταχυφαγείων που θα εκφράζουν τη διεθνή τάση fine fast food και ίδρυση Σχολής Ελληνικής Μαγειρικής.
Ταυτόχρονα θα λειτουργεί e-shop για διάθεση προϊόντων.
Βάση του business plan, εκτιμάται ότι θα υπάρχει κερδοφορία από τον πρώτο χρόνο, καθώς, πέρα από το ¼ του χώρου, το οποίο θα αξιοποιηθεί από τη Legendary, ο υπόλοιπος χώρος θα μισθωθεί σε επιχειρήσεις, chef’s κλπ, υπό την προϋπόθεση ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα θα προάγει την ελληνική μεσογειακή δίαιτα.
Οι παραγωγοί θα μπορούν, χωρίς μεσάζοντες και χωρίς διανομείς, να διαθέτουν απευθείας τα προϊόντα τους και να καθορίζουν την τιμή πώλησης του προϊόντος (θα υπάρχει ένα μικρό ποσοστό από τις πωλήσεις για τα διαχειριστικά έξοδα).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ