today-is-a-good-day
17 C
Athens

Γ.Πατούλης: Χρέος μας να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των παιδιών

Την αναγκαιότητα συστηματικής συνεργασίας όλων των φορέων προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των παιδιών, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε εκδήλωση, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στο 2ο Δημοτικό Αγ. Βαρβάρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του Παιδιού.

Τα ζητήματα της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών, της αλληλεγγύης και της προστασίας από διακρίσεις, αναδείχθηκαν στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και της UNICEF, παρουσία του συντονιστής της στην Ελλάδα Lucio Melandri, του ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γ. Σταμάτη, του εντεταλμένου περιφερειακού σύμβουλου σε θέματα Παιδείας Χ. Αλεξανδράτου, αντιδημάρχων και εκπρόσωπων φορέων.

Ο περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι η παρουσία του σηματοδοτεί τη βαρύτητα που «δίνουμε ως Περιφέρεια στα δικαιώματα των παιδιών τα οποία οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε καθημερινά» Συνεχάρη τα παιδιά του σχολείου και τους δασκάλους τους που «συνεργάζονται για την υλοποίηση πρότυπων δράσεων».

Έστειλε το μήνυμα ότι θα δουλέψουμε σκληρά όλοι μαζί για την «προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών». Προστασία, πρόσθεσε, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί μια σύγχρονη κοινωνία να χαρακτηριστεί πολιτισμένη. «Οφείλουμε να εργαστούμε προκειμένου τα παιδιά να μην είναι θύματα της οικονομικής κρίσης και να μην παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. Να απλώσουμε το χέρι μας προσφέροντας την αγάπη μας σε όλα τα παιδιά και δίδοντάς τους ευκαιρίες για να βελτιώσουν το βιοτικό και μορφωτικό επίπεδό τους».

Ως περιφερειάρχης δεσμεύτηκε, να συμβάλει για να «εξαλειφθούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού και να αναπτυχθούν δομές προστασίας, καθώς «τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ