today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ο Τραμπ αποκάλεσε “ντροπή” τις ακροάσεις των Αλεξάντερ Βάιντμαν και Τζένιφερ Ουίλιαμς στο Κογκρέσο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι παρακολούθησε μερικές από τις σημερινές ακροάσεις στο Κογκρέσο για την παραπομπή του χαρακτηρίζοντας τες “ντροπή” και τόνισε ότι εξαρτάται από τους Αμερικανούς να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα σε σχέση με την κατάθεση των μαρτύρων.

Ο Τραμπ είχε επιτεθεί φραστικά νωρίτερα μέσω Twitter σε δύο από τους σημερινούς μάρτυρες — τον αντιστράτηγο Αλεξάντερ Βάιντμαν, κορυφαίο ειδικό για την Ουκρανία, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και την Τζένιφερ Ουίλιαμς, βοηθό του αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

Στον Λευκό Οίκο σήμερα ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν γνώριζε καθόλου τον Βάιντμαν.

Η δεύτερη εβδομάδα των δημόσιων ακροάσεων για την παραπομπή του προέδρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων άρχισε σήμερα με δύο μάρτυρες που περιέγραψαν την ανησυχία τους για το τηλεφώνημα της 25ης Ιουλίου, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της έρευνας.

Οι δύο μάρτυρες άκουσαν την τηλεφωνική συνομιλία της 25ης Ιουλίου μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με μια απομαγνητοφώνηση του τηλεφωνήματος που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, ο Τραμπ ζήτησε από τον Ζελένσκι “να μας κάνεις μια χάρη”, ζητώντας του να διενεργήσει το Κίεβο έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν.

Ο Βάιντμαν και η Ουίλιαμς κατέθεσαν σήμερα ότι τα σχόλια του Τραμπ στο τηλεφώνημα αυτό προκάλεσαν την ανησυχία τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ