today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

Η Lexus θα αποκαλύψει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Lexus θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στη 17η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στην πόλη Guangzhou, στη νότια Κίνα.

Η Guangzhou είναι πόλη και εμπορικό λιμάνι της νότιας Κίνας. Έχει πληθυσμό περίπου 13.080.500 κατοίκους (στοιχεία του 2014). Βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Τζου Τζιανγκ και είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.

«Το νέο μοντέλο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των κινεζικών και ευρωπαϊκών αγορών, για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα», ανακοίνωσε η Lexus.

Η Lexus δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες ούτε φωνογραφίες σχετικά με το πολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στις 22 Νοεμβρίου.

Η έκθεση θα υποδέχεται το κοινό από τις 25 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου.

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο, τον Οκτώβριο, η πολυτελής μάρκα, θυγατρική της Toyota, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου της υβριδικού plug-in και μιας σειράς αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων EV στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Η πολυτελής ιαπωνική μάρκα σχεδιάζει επίσης την εισαγωγή ηλεκτροκίνητων εκδόσεων σε κάθε μοντέλο της μέχρι το 2025.

Η Lexus έχει διατηρήσει διψήφια αύξηση πωλήσεων στην Κίνα φέτος. Κατά τους πρώτους δέκα μήνες, οι τοπικές παραδόσεις σημείωσαν άνοδο 22%, φθάνοντας τις 160.914 μονάδες.

Με ετήσιες πωλήσεις 160.468, η Lexus ήταν η πέμπτη μεγαλύτερη παγκόσμια μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στην Κίνα πέρυσι, ακολουθώντας τις μάρκες Audi, Mercedes, BMW και Cadillac.

Η αγορά αυτοκινήτων της Κίνας είναι η μεγαλύτερη σε όγκο πωλήσεων στον κόσμο.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το μοντέλο Lexus RX L.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ