today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

5ος «Παλαμήδειος Άθλος 2019»-«Nafplio Castle Run»

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κάλεσε όλους τους δρομείς να συμμετάσχουν και να πετύχουν τον δικό τους προσωπικό άθλο, στον 5ο «Παλαμήδειο Άθλο 2019»-«Nafplio Castle Run», που θα γίνει την προσεχή Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Ακρόπολης, εκτός του Δημάρχου και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Κωστούρου παραβρέθηκαν και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο διευθυντής του αγώνα, Ευάγγελος Παπαποστόλου, πρόεδροι συλλόγων και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων φορέων, δρομείς και πολλοί άλλοι.

Ο κ. Κωστούρος έκανε μια ιστορική αναφορά θυμίζοντας οτι ο αγώνας γίνεται σε ανάμνηση της κατάληψης του απόρθητου κάστρου από τον Στάικο Σταϊκόπουλο και τους άνδρες του στις 30 Νοεμβρίου 1822 εκδιώκοντας τους Τούρκους. «Καλούμε τους δρομείς να πετύχουν τον δικό τους άθλο τιμώντας την εκδήλωση και συμμετέχοντας στον αγώνα 5 χλμ, ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια  του κάστρου. Υπάρχουν βέβαια και οι πιο απλές διαδρομές των 10 χλμ, των 3 χλμ και 1.5 χλμ για παιδιά».
Και πρόσθεσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων: «Είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση για εμάς, την οποία κάθε χρόνο θέλουμε να κάνουμε καλύτερη. Μπροστά μας έχουμε και τις επετειακές εκδηλώσεις του 2021 (σσ. 200 χρόνια από την Επανάσταση) και του 2022 (200 χρονια από την κατάληψη του κάστρου). Καλώ όλους να έρθουν στο Ναύπλιο και να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του “Παλαμήδειου Άθλου“ την προσεχή Κυριακή στο Ναύπλιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ