today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Ν.Κεραμέως: Να επενδύσουμε σε συνεργασίες που ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα

Τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας για την καινοτομία στην εκπαίδευση παρουσίασε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως από το βήμα του φόρουμ καινοτομίας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με τίτλο «Η Καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης: Μία ελληνογερμανική συνεργασία», που διοργανώνεται σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η κ. Κεραμέως τόνισε στην ομιλία της πως «δεν αρκεί να έχουμε μονάχα ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα και μία καινοτόμο αγορά εργασίας: η τελική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε αφορά στην διασύνδεση των δύο προκειμένου να μπορέσει η καινοτομία να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης» και συνέχισε: «Σε αυτή την κατεύθυνση, μπορεί να συμβάλλει και η συστηματική καλλιέργεια του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, η πρακτική άσκηση μαθητών και φοιτητών, η δια βίου μάθηση, καθώς και το “upskilling” και “reskilling” αν θέλουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά εργασίας».

«Το φόρουμ καινοτομίας είναι ένας κόμβος δραστηριότητας για την σύλληψη ιδεών και καινοτόμων συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που καθιστούν την σημερινή εκδήλωση ένα φάρο ελπίδας για το μέλλον των ελληνογερμανικών σχέσεων. Θα ήθελα να εστιάσω ιδίως στο τρίπτυχο εκπαίδευση-καινοτομία-επιχειρηματικότητα. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις εξελίσσονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και δημιουργούν πρόσφορο πεδίο για την πρόοδο και την ανάπτυξη της οικονομίας και της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Παράλληλα, όμως αποτελούν και μια μεγάλη πρόκληση καθώς η δομή των εκπαιδευτικών συστημάτων, της αγοράς εργασίας και η διασύνδεση των δύο πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις νέες απαιτήσεις», είπε στον χαιρετισμό της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Μεταξύ των βασικών στόχων του Υπουργείου Παιδείας είναι η γεφύρωση αυτού του χάσματος. Στην προσπάθεια αυτή στον τομέα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας η συνεργασία των δύο χωρών μας μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ