today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βενετία: Έκλεισε η πλατεία Αγίου Μάρκου λόγω πλημμύρας

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο έδωσε σήμερα εντολή να κλείσει η διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου, η οποία απειλείται από νέα μεγάλης έκτασης πλημμύρα.
«Είμαι υποχρεωμένος να κλείσω την πλατεία του Αγίου Μάρκου για να προστατεύσω τους πολίτες της Βενετίας από κάθε υγειονομικό κίνδυνο, από μια καταστροφή», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.
Στη Βενετία αναμένεται να σημειωθεί σήμερα νέα και επικίνδυνη πλημμυρίδα, τρεις ημέρες μετά τις πλημμύρες ρεκόρ που οδήγησαν την ιταλική κυβέρνηση να κηρύξει την Πόλη των Δόγηδων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας φυσικής καταστροφής.
Το αρμόδιο κέντρο της δημαρχίας ανακοίνωσε πως η στάθμη του νερού θα φθάσει το 1,50 μέτρο γύρω στις 11:20 (τοπική ώρα, 12:20 ώρα Ελλάδας). Ισχυρές βροχοπτώσεις και άνεμοι έχουν επίσης προαναγγελθεί σε όλη την περιοχή.
Το βράδυ της Τρίτης, η πόλη γνώρισε τη χειρότερη πλημμυρίδα σε 53 χρόνια. Τα νερά μπήκαν σε εκκλησίες, καταστήματα, μουσεία και ξενοδοχεία αυτής της πόλης-κόσμημα που έχει περιληφθεί στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας.
Οι 50.000 κάτοικοι του ιστορικού κέντρου επωφελήθηκαν χθες, Πέμπτη, από μια βελτίωση του καιρού για να προσπαθήσουν να στεγνώσουν τα σπίτια τους ή το περιεχόμενο των καταστημάτων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ