today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Μόνο σε 399 κομμάτια θα κατασκευαστεί η νέα McLaren Elva

Η McLaren Automotive αποκάλυψε το νέο roadster της Ultimate Series, το McLaren Elva. Είναι το πρώτο ανοιχτό αυτοκίνητο της αυτοκινητοβιομηχανίας που κατασκευάζει supercars. Το Elva προάγει την κατηγορία των πανάκριβων αυτοκινήτων χωρίς σταθερή οροφή και ανοίγει νέους δρόμους στην αεροδυναμική.

Ο όγκος παραγωγής της νέας McLaren Elva είναι αυστηρά περιορισμένος: μόνο 399 αυτοκίνητα θα κατασκευασθούν για τους οδηγούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό, για να αποκτήσουν αυτό το εντυπωσιακό αυτοκίνητο.

Το διθέσιο αυτοκίνητο χωρίς μπροστινό παρμπρίζ και χωρίς πλευρικά παράθυρα, οδηγείται με την χρήση κράνους είτε ειδικών γυαλιών.

Επίσης, ένα σταθερό παρμπρίζ διατίθεται έξτρα για τις περισσότερες αγορές, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι οδηγοί στη χρήση του πανάκριβου αυτοκινήτου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εξατομικευμένο πλαίσιο από ανθρακονήματα και η διαμόρφωση του αμαξώματος.

Η McLaren Automotive ανακοίνωσε ότι το νέο roadster είναι το ελαφρύτερο ατμοκίνητο που έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα. Επίσης, στελέχη της μάρκας τόνισαν ότι έχει εξαιρετικά επίπεδα επιτάχυνσης είναι ευκίνητο και παρέχει μεγάλη δόση οδηγικής απόλαυσης στον χρήστη.

Η McLaren λανσάρει το καινοτομικό σύστημα Active Air Management System (AAMS) για να βελτιώσει την οδηγική απόλαυση. Το σύστημα διοχετεύει αέρα μέσα από το μπροστινό του Elva, και κατευθύνεται προς τη βάση του παρμπρίζ με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από τους επιβαίνοντες, πριν κατευθυνθεί πάνω από το σαλόνια για να δημιουργήσει μια κάψουλα προστασίας.

Το McLaren Elva, εξοπλίζεται με κινητήρα V8 twin-turbocharged απόδοσης 815 ίππων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ