today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Με ένταση ξεκίνησε η τρίτη ημέρα κατάθεσης του Κ. Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή

Με ένταση ξεκίνησε η τρίτη ημέρα κατάθεσης του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis με τα μέλη της ΝΔ να κατηγορούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για παρελκυστική τακτική με στόχο να μην ολοκληρωθεί σήμερα η εξέτασή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της πλειοψηφίας η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δώρα Αυγέρη κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει αναφορικά με ένα email που φέρεται να έστειλε ο ίδιος στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Φρουζής ζήτησε να του προσκομιστεί το φερόμενο email προκειμένου να τοποθετηθεί αλλά η κυρία Αυγέρη αρνήθηκε. Το ίδιο έκανε όταν της ζητήθηκε η «αποκάλυψη» του εγγράφου από το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι ο αποστολέας και ποιος ο παραλήπτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το έγγραφο που επικαλέστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί non paper και όχι email, για το οποίο ωστόσο ο κ. Φρουζής έχει αρνηθεί ότι είναι συντάκτης του. Παράλληλα, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το επίμαχο non paper αποκλείεται να έχει σταλεί στον τότε υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη λόγω του περιεχομένου του.

Ειδικότερα, το επίμαχο κείμενο έρχεται σε σύγκρουση με τις τότε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Σαμαρά που είχαν ως αποτέλεσμα την δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης περιορίζοντας το σχετικό κονδύλι του προϋπολογισμού κάτω από τα 2 δις ευρώ. Αντιθέτως, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τις προτάσεις του ΣΦΕΕ, καταψήφισε τις διατάξεις μείωσης των τιμών των φαρμάκων και όταν ανήλθε στην εξουσία άλλαξε τον τρόπο τιμολόγησης προς όφελος της φαρμακοβιομηχανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ