today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Euroleague: Τρίτος παίκτης στην ιστορία που πέρασε τους 3.000π. ο Πρίντεζης

Δύο πόντους μακριά από τους 3 χιλιάδες στη Euroleague βρισκόταν ο Γιώργος Πρίντεζης πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις και δεν άργησε να γράψει το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία της διοργάνωσης. Στο 7ο λεπτό του αγώνα ο διεθνής πάουερ φόργουορντ από ασίστ του αρχηγού του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη διαμόρφωσε το 13-12 υπέρ της ομάδας του Πειραιά!

Ο Πρίντεζης έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία που καταφέρνει να πιάσει τους 3.000 πόντους! Mόνο δύο παίκτες έχουν ξεπεράσει μέχρι σήμερα το… φράγμα των 3 χιλιάδων πόντων: Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152) που έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και ο συμπαίκτης του Πρίντεζη και αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης (4.054) πριν τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις.

Ο πάουερ φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» Γιώργος Πρίντεζης άφησε στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ τον Φελίπε Ρέγες (2.998 πόντοι). Ο Πρίντεζης μετρούσε επίσης 2.998 πόντους και μοιραζόταν την 3η θέση με τον Ισπανό πριν το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου 2019. Μόνο που ο Πρίντεζης τους είχε πετύχει σε 291 αγώνες, ενώ ο Ισπανός διεθνής σε 346.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ