today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Οι προοπτικές για κρόκο Κοζάνης και ακτινίδιο στην Κίνα

Θετική εξέλιξη για τον Κρόκο Κοζάνης και το ακτινίδιο θεωρείται η υπογραφή πρωτοκόλλων μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων της Κίνας που αφορά στην εξαγωγή των δύο ελληνικών προϊόντων, ωστόσο το μέγεθος των θετικών επιπτώσεων θα κριθεί στις… λεπτομέρειες των συμφωνιών.
Ο Συνεταιρισμός σχεδιάζει να προωθήσει ροφήματα, τα οποία έβγαζε παλαιότερα στην αγορά σε συνεργασία με την Korres. Σε πρώτη φάση, θα κυκλοφορήσουν 5-6 γεύσεις, με βασικότερες το μέλι με πορτοκάλι και την κανέλα με γαρύφαλλο, καθώς επίσης και οι γεύσεις μέντας, φασκόμηλου, λουίζας και λεμονιού.
Σημειώνεται ότι πάνω από το 80% της παραγωγής ελληνικού σαφράν πηγαίνει στο εξωτερικό, καθώς μόλις 800 κιλά από μία συνολική παραγωγή της τάξης των 4,5 τόνων κατευθύνεται στην εγχώρια αγορά. Στο εξωτερικό, η βασική αγορά της Krokos Kozanis παραμένει η αμερικανική.
Σχετικά με το ακτινίδιο, επιτρέπονταν οι εξαγωγές του προϊόντος στην Κίνα, ωστόσο υπήρχαν κάποια προβλήματα τα οποία περιόριζαν σημαντικά την επέκτασή του στην ασιατική αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ