today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Κ.Τζαβάρας: Είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά μια… καινούρια πορεία του 3%

«Είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά μια… καινούρια πορεία ως αντιπολίτευση, την παλιά γνώριμη πορεία της δυναμικής μειοψηφίας του 3%, και ξεκινά βέβαια από έναν χώρο, που του είναι γνώριμος -και αυτός ο χώρος είναι τα Πανεπιστήμια», δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Είναι γνώριμος σε αυτούς χώρος το Πανεπιστήμιο, γιατί με τις δυναμικές μειοψηφίες, τους μπαχαλάκηδες που υποθάλπουν στοργικά, τους “Ρουβίκωνες”, έχουν μία σχέση, η οποία είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο», ανέφερε, διευκρινίζοντας πως «συγκοινωνούντα δοχεία δεν είναι, αλλά έχουν εκλεκτικές σχέσεις και αυτό είναι σαφές». Γιατί, επιχειρηματολόγησε, «όποιος δεν καταγγέλλει την ανομία, είναι προφανές ότι από αυτή την ανομία προσπαθεί να αντλήσει κάποια πολιτικά οφέλη», ενώ «εμείς είμαστε ξεκάθαροι στη ΝΔ, είμαστε κατά της ανομίας και είμαστε υπέρ της εφαρμογής του νόμου», ο οποίος «δεν αποτελεί διακήρυξη ιδεών ούτε αποτελεί δελτίο Τύπου, ο νόμος είναι ρυθμός στην κοινωνία».

Σχετικά με τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα -σε τηλεοπτική συνέντευξη- στον Μάκη Βορίδη, ο κ. Τζαβάρας παρατήρησε ότι «ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης έχουν στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ πρόκειται για πρώτου μεγέθους πολιτικά στελέχη της ΝΔ, για υπουργούς που, όπου ασχολήθηκαν, παρείχαν έργο και κανένας δεν μπορεί να πει το αντίθετο, εντούτοις, επειδή κάποτε είχαν μία σχέση με το ΛΑΟΣ, αυτή τη σχέση την αξιοποιούν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, για να πουν ότι η ΝΔ είναι ακροδεξιά», όμως, «με αυτού του είδους τις ανοησίες δεν προάγεται ο δημοκρατικός διάλογος και δηλητηριάζεται η δημόσια σφαίρα από σπερμολογίες και ασυναρτησίες που ενοχλούν τον κάθε πολίτη».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς την εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου από την προκαταρκτική επιτροπή, ο κ. Τζαβάρας απάντησε: «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Τσίπρας μέσα του πόσο δημοκρατία μπορεί να καταναλώσει, γιατί φοβούμαι ότι καταναλώνει πολύ λιγότερη δημοκρατία από αυτή που είναι υποχρεωμένος από το ρόλο που παίζει μέσα στο πολίτευμα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης […] Όταν αυτή την επιτροπή την έχει αποφασίσει το Κοινοβούλιο κι όταν το Κοινοβούλιο είναι ο θεσμός από τον οποίο κατά τρόπο -πραγματικό αλλά και συμβολικό- ασκείται η λαϊκή κυριαρχία, όποιος αντιδρά στις αποφάσεις του Κοινοβουλίου προφανώς αντιδρά και στη δημοκρατία».

Και, στη συνέχεια ο κ. Τζαβάρας υπογράμμισε «το γεγονός ότι δεν επέμεινε σε αυτή τη στείρα άγονη και αντιδημοκρατική ανυπακοή στην απόφαση για εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου. Αυτό δείχνει ότι έστω και την ύστατη στιγμή πρυτάνευσε η λογική και ουσιαστικά επεβλήθη η νομιμότητα και στα μυαλά και στη δράση του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ο βουλευτής τη ΝΔ επισήμανε ότι «λαμβάνει διαστάσεις εθνικού θέματος και ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας γιατί πρωτίστως είναι ευρωπαϊκό». Τόνισε, δε, ότι «για πρώτη φορά η χώρα έχει μια αξιόπιστη δημόσια πολιτική στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, (που είναι) τα τέσσερα σημεία που πέρασε από τη Βουλή η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ