Κ.Φρουζής στην προανακριτική: Συναντήσεις με Τσίπρα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

246

Για δεύτερη φορά καταθέτει ο Κωνσταντίνος Φρουζής  στη Βουλή για την προανακριτική  για τον Δημήτρη Παπαγελόπουλο. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis  έδωσε διευκρινίσεις για τη συνάντησή του με την Ελένη Τουλουπάκη, σε συνέχεια της κατάθεσής του την Τρίτη, λέγοντας ότι η εισαγγελέας του ζήτησε να πει όσα ήθελε η ίδια, φέρεται να είπε ενώπιον των μελών της Επιτροπή και απαντώντας στις διαρροές Τουλουπάκη υπενθύμισε  ότι στις 23/6/18 η δημοσιογράφος Γ. Παπαδάκου σε δημοσίευμα της τη επιβεβαίωνε.

Επίσης ο κ Φρουζής αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015 ακόμα και στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είπε ότι «με τον Σταθάκη συναντήθηκα τρεις φορές, συναντήθηκα με το τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το αρμόδιο για την υγεία, πήγα και στην Κουμουνδούρου και συναντήθηκα αρκετές φορές με τον Ξανθό».

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis φέρεται να έχει πει στα μέλη της προανακριτικής ότι «τους είδα πριν το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική δαπάνη (σ.σ. μείωση δαπάνης κατά 50% από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά).

«Ήμουν με καμιά 10αρια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Γι’ αυτό καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήμασταν χαρούμενοι που καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Φρουζής είπε ότι συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά επισημαίνοτας ότι «δεν είναι ένοχο να τους δω, και τον Φίλη έχω συναντήσει στην Αυγή, και τον Δραγασάκη και τον Χουντή»

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του φέρεται να είπε ότι «δεν συνάντησα ποτέ πριβέ τον Σαμαρά». «Δεν μετάφερα ποτέ τίποτα σε αυτόν, ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα» φέρεται να είπε ακόμα ο κ. Φρουζής.

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis υποστήριξε ότι η νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέτρεψε την αύξηση της τιμής των φαρμάκων δηλώνοντας «για τα πρωτότυπα φάρμακα ήταν ευνοϊκό το πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ, όχι επί Σαμαρά».

Να σημειωθεί ότι στην επιτροπή δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Εισερχόμενος στην αίθουσα ο Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε πως «η ΝΔ θεωρεί σκευωρία το σκάνδαλο με προστατευόμενος μάρτυρες με αποφάσεις που εγκρίθηκαν από τρεις αντιεισαγγελεις και τώρα κατασκευάζει εντυπώσεις

Στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλευρη «πείτε μου, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τον είχατε συναντήσει;», Ο Κωνσταντίνος Φρουζης είπε «ποτέ»
Το ίδιο απάντησε και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι δεν τον είχε συναντήσει ποτέ.

Για τον Γιώργο Κουτρουμάνη είπε πως τον είχε συναντήσει ως μέλος ΣΦΕΕ και τον Γιάννη Στουρνάρα ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ. Για τον Ανδρέα Λοβέρδο ανέφερε ότι τον είχε δει μία φορά σε μία αίθουσα με 20 άτομα, ενώ τον Ανδρεά Λυκουρέντζο μια ίσως δυο φορές. Τον Μάριο Σαλμά 4-5 φορές ως ΣΦΕΕ και τον Αδωνι Γεωργιάδη 4-5 φορές ως ΣΦΕΕ και πάντα παρουσία μελών του ΣΦΕΕ.

Αναφερόμενος στον Παναγιώτη Πικραμένο είπε τον είδα μία φορά στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής.

Επίσης είπε ότι με τον Νίκο Μανιαδάκη δεν είχε ποτέ συνεργασία ενώ  φέρεται αν δήλως ότι δεν έδωσε ποτέ χρήματα στον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Παναγιώτη Πικραμμένο. Αναφερόμενος ότι το ποσά που αναγράφηκαν για μίζες δεν ευσταθούν  καθώς τα 480 εκτ. Ευρώ είναι εκτός πραγματικότητας μιας και ο τζίρος της Novartis το 2014 ήταν 330 εκτα. Ευρώ και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξες αλματώδη αύξηση στα 400 με 420 εκατ ευρώ από το 2015-2019.
Όπως φέρεται να  είπε στα τέλη του 2018 συνέβησαν 2 περίεργα γεγονότα καθώς δέχθηκε τηλεφωνήματα από ΗΠΑ και FBI και του ζήτησαν ραντεβού εκτός Ελλάδας στη Βιέννη, όταν τους είπα πώς είχα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποστήριξε ότι του είπαν θα ρυθμίσουν το θέμα με τις ελληνικές αρχές. Όταν τους είπε ότι δεν θέλει να φύγει από την Ελλάδα και να έρθουν να μιλήσουν με τον δικηγόρο του κ. Φαράντο αυτοί εξαφανίστηκαν.
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για την πρώην γραμματέα του Μαρία Μαραγκέλη είπε «επί τρία χρόνια με έκλεβε ενώ επιβεβαίωσε πως γνώριζε τον Νίκο Μανία, «ως έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να βγάλει άκρη με δελτία τιμών κι ένα δικό του λογισμικό».