today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Α.Γεωργιάδης: Η Θεσσαλονίκη θα είναι πολύ καλύτερη τα επόμενα 4 χρόνια

Σε “κάτι εντελώς διαφορετικό και πολύ καλύτερο” θα έχει εξελιχθεί “χωρίς καμία υπερβολή” η Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας, “εάν όλα αυτά που έχουν πάρει μπροστά για την πόλη, υλοποιηθούν στο διάστημα των επόμενων τεσσάρων ετών”, όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα από το βήμα του 4ου Thessaloniki Summit, που διοργανώνουν σήμερα και αύριο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και η “Συμεών Τσομώκος” ΑΕ.
Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στο digital hub, που η φαρμακοβιομηχανία Pfizer δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε ότι η εταιρεία έχει ήδη κάνει τις πρώτες προσλήψεις και “θα το δείτε να λειτουργεί σε μερικές εβδομάδες”. Από την πλευρά της, “η κυβέρνηση ψήφισε αυτό που είχε ζητηθεί από την εταιρεία, δηλαδή το νόμο για το επενδυτικό clawback και την επόμενη βδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας¨.
Αντίστοιχα, o τεχνολογικός κολοσσός Cisco βρήκε ήδη γραφεία και ξεκινά την επένδυση του στη Θεσσαλονίκη (για τη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας και Κέντρου Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων). Παράλληλα, σε ο,τι αφορά το τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς ThessINTEC, “δεν μείναμε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ”, τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, αντίθετα το project ήδη πέρασε από τη Βουλή και τους θεσμούς και αναμένεται η έγκριση από το Υπερταμείο, ώστε μέχρι το τέλος του 2019 να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της έκτασης (760 στρεμμάτων στην Περαία), που θα το στεγάσει.
Αναφερόμενος στη ΔΕΘ είπε ότι “είναι θαύμα αυτό που έχει γίνει, ότι χάρη στην απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά αναγεννήθηκε η Έκθεση και πάει καλύτερα από ποτέ” και ότι η αναβάθμιση της -προφανώς η ανάπλαση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού της Κέντρου- θα γίνει εντός χρονοδιαγράμματος.
Κομβικό ρόλο για να αλλάξει η πόλη έχει το λιμάνι, είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι και η ολοκλήρωση του Μετρό θα γίνει “εντός χρονοδιαγράμματος με πραγματικούς συρμούς και όχι φωτογραφίες σε μουσαμάδες. “Φανταστείτε όλα αυτά μαζί, στο σύνολό τους, ποια Θεσσαλονίκη δημιουργούν, μια καινούργια Θεσσαλονίκη” είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ