today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Τουρκία: Γερμανία και Ολλανδία συμφώνησαν να πάρουν πίσω κρατούμενους μέλη του ISIS

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε σήμερα πως η Γερμανία και η Ολλανδία συμφώνησαν να πάρουν πίσω από την Τουρκία Γερμανούς και Ολλανδούς κρατούμενους, που ήταν μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, και τις οικογένειές τους, αφότου η Άγκυρα άρχισε τον επαναπατρισμό των μαχητών αυτή την εβδομάδα.

«Έχουμε τη δική μας πολιτική και την εφαρμόζουμε χωρίς συμβιβασμούς. Αυτοί που θέλουν να βγούν από τον δρόμο μας θα το κάνουν, όμως αυτοί που δεν θα το κάνουν θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες», δήλωσε ο Σοϊλού στη νοτιοανατολική επαρχία Βαν.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα εδώ δύο χώρες. Η μία είναι η Γερμανία και η άλλη είναι η Ολλανδία», πρόσθεσε. «Από χθες το βράδυ, επιβεβαίωσαν ότι θα πάρουν πίσω τρομοκράτες του Νταές (Ισλαμικό Κράτος) που είναι πολίτες των χωρών τους και τις συζύγους, τα παιδιά τους και όλους τους άλλους», δήλωσε.

Η Τουρκία έχει δηλώσει ότι θα απελάσει τους κρατουμένους στην Ιρλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Δανία.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστασνέρ δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι η Γαλλία θα πάρει πίσω από την Τουρκία 11 υπόπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι δήλωσε επίσης πως δύο ιρλανδοί υπήκοοι, που πρόκειται να απελαθούν από την Τουρκία, έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στην Ιρλανδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ