today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Σε πλήρη ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ενόψει της κακοκαιρίας

Έκκληση προς τους πολίτες να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής ενώ με επιστολή προς τους δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς, ζητά να προβούν σε όλες τις προβλεπόμενες προληπτικές ενέργειες για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων.

Επίσης με εντολή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, η οποία σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλους τους αρμόδιους φορείς, περιλαμβανομένων και των εθελοντικών ομάδων, θα είναι σε ετοιμότητα για την καλύτερη προστασία των πολιτών.

Στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να προβούν σε αυτοψίες και καθαρισμό επικίνδυνων σημείων σε ρέματα και φρεάτια ομβρίων. Παρά το γεγονός ότι με εντολή του περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκαν προ 2μήνου ενδελεχείς έλεγχοι και καθαρισμοί των ρεμάτων της Αττικής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από απόψε το βράδυ, ενώ αύριο Τετάρτη προβλέπονται στην Αττική νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μετά το μεσημέρι.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας συνιστάται η αποφυγή μετακινήσεων και η ενημέρωση των πολιτών από την ΕΜΥ, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τα ΜΜΕ για εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, όπως και η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.

Οδηγίες αυτοπροστασίας υπάρχουν στη ιστοσελίδα της Περιφέρειας και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ