ΗΠΑ: Οι δασμοί στα εισαγόμενα είδη απειλούν 1,5 εκατομμύριο θέσεις εργασίας

Ο πρώην βουλευτής και κυβερνήτης Μαρκ Σάνφορντ από τη Νότια Καρολίνα εγκατέλειψε την προσπάθεια να διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ για τις εκλογές του 2020.

Ο 59χρονος Σάνφορντ, σφοδρός επικριτής του προέδρου, είχε ανακοινώσει πριν από δύο μήνες την υποψηφιότητά του. Στην κούρσα για το χρίσμα παραμένουν άλλοι δύο Ρεπουμπλικάνοι, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μπιλ Γουέλντ και ο πρώην βουλευτής του Ιλινόι Τζο Γουόλς.

Ο Σάνφορντ απέδωσε την απόφασή του να αποσυρθεί στην αδυναμία του να τραβήξει την προσοχή των ψηφοφόρων στο ζήτημα που εκείνος θεωρεί πρωτεύον, το υψηλό χρέος. «Διακόπτω τον προεκλογικό αγώνα για την προεδρία επειδή η έρευνα (στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή του Τραμπ) κατέστησε αδύνατο τον στόχο μου να αναδείξω το θέμα του χρέους, του ελλείμματος και των δαπανών», ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Τραμπ παραμένει πολύ δημοφιλής μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων και θεωρείται το φαβορί για το χρίσμα του κόμματος.

Ο Σάνφορντ κάποτε ήταν ανερχόμενο αστέρι του κόμματος και εξελέγη δύο φορές κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας. Η πολιτική καριέρα του όμως υπέστη σοβαρό πλήγμα όταν εξαφανίστηκε το 2009, αφού είπε στους συνεργάτες του ότι θα πήγαινε για ορειβασία στα Απαλάχια. Στην πραγματικότητα, όπως παραδέχτηκε όταν επέστρεψε, βρισκόταν στην Αργεντινή με την ερωμένη του.