today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Club Med: Έρχεται μεγάλο deal στην Κέρκυρα

Κοντά σε deal για την επανεκκίνηση του project δημιουργίας σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην Κέρκυρα, σε έκταση στην οποία λειτουργούσε παλαιότερα το Club Mediterranee, βρίσκεται ο όμιλος ρωσικών και άλλων συμφερόντων.
Πραγματοποιεί συζητήσεις, με developers, αλλά και τη Fosun.
Το εν λόγω ακίνητο ανήκει στο εταιρικό σχήμα, Corfu Gardens A.K.TE.ΞΕ. και θα το έτρεχε το σχήμα σε συνεργασία με την ξενοδοχειακή αλυσίδα, Farmont, αλλά πάγωσε με την αρχή της κρίσης και ξανάρχισε να κινείται το 2015.
Τα επόμενα χρόνια ενδιαφέρθηκαν για αυτό ως αγοραστές μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι, όπως η Sani, αλλά τελικά οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους δεν ευοδώθηκαν. Η ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού τα τελευταία τρία έτη επανέφερε το ενδιαφέρον και έτσι αναμένονται εξελίξεις εντός των αμέσως επομένων μηνών, αναφέρουν πηγές από την Κέρκυρα.
Το εν λόγω συγκρότημα έχει βαριά ιστορία, καθώς αποτέλεσε το πρώτο Club Med εκτός της Γαλλίας, ένα από τα πρώτα στην Ελλάδα και το πρώτο στην Κέρκυρα. Άνοιξε το 1953 και, μετά από 5 ένδοξες δεκαετίες, η μονάδα εξαγοράσθηκε από ομάδα Ελλήνων επενδυτών το 2003 (κατά πληροφορίες της εποχής, από τους, Δαυίδ, Βούλγαρη και Βατίδη), αλλά το 2006 πέρασε στην ιδιοκτησία της Corfu Gardens, η οποία έχει μετόχους Ρώσους επενδυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ