Αποχώρησε από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ

394
Eurokinissi

Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο ΣΥΡΙΖΑ από την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που συνεδρίαζε με θέμα τον διορισμό του Ιωάννη Αντωνίου, στη θέση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το skai.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, δήλωσε αμέσως μετά ότι η τοποθέτηση του κ. Αντωνίου, είναι «στενά κομματική και σηματοδοτεί μαύρες μέρες για τα σχολεία, τα παιδιά, τις οικογένειές τους και το δικαίωμα της νεολαίας σε ουσιαστική μόρφωση».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Φίλης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον κ. Αντωνίου να ανακαλέσει τις δηλώσεις αυτές κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε και γι’ αυτό αποχώρησαν.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι είναι λυπηρό που ο ΣΥΡΙΖΑ «φοβάται το διάλογο», πως επικαλείται α λα καρτ τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών και χαρακτήρισε υπερκομματική την επιλογή του κ. Αντωνίου. «Ας λειτουργήσουμε όλοι πάνω από κόμματα», είπε η υπουργός.