today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

“Μυρίζει μπαρούτι” μετά τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ. Σύσκεψη φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Οι φοιτητές που βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ, στην οποία και σημειώθηκαν επεισόδια λίγες ώρες πριν, κάνουν συνέλευση στο Πολυτεχνείο για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Η ομάδα αυτή των 80 – 100 ατόμων, νωρίτερα και ενώ κατευθυνόταν στην πλατεία Βικτωρίας όπου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης του ασύλου και υπέρ των καταλήψεων, έστριψε στην Πατησίων και κινήθηκε στο ΟΠΑ που έχει κλείσει τις πύλες του με απόφαση της Συγκλήτου. Παρά τις συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις τα άτομα αυτά κατάφεραν να σπάσουν τις κλειδαριές και εισόρμησαν στον προαύλιο χώρο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, επιχείρησαν να τους απωθήσουν, έγιναν μάχες σώμα με σώμα και τελικά τα ΜΑΤ μπήκαν στον περίβολο. Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι τουλάχιστον πέντε εκ αυτών τραυματίσθηκαν. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ενώ επί ώρα η Πατησίων παρέμενε κλειστή.
Τα 100 περίπου άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι δήλωσαν φοιτητές, αφού αποχώρησαν από το προαύλιο οι αστυνομικές δυνάμεις, σήκωσαν δύο πανό με συνθήματα «κάτω από τα χέρια από το άσυλο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ