Η επιχειρησιακή διαχείριση της Επετείου του Πολυτεχνείου κρίσιμο κυβερνητικό στοίχημα

240
Αναρχικός προσπαθεί να κάψει την Ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πορεία για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έγινε το 1973, στην περιοχή των Εξαρχείων, Αθήνα, Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018. Με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Προσωπικό στοίχημα Χρυσοχοΐδη αλλά και κρίσιμο crach test για τη κυβέρνηση είναι οι επικείμενες εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, με δεδομένο τον «ανταρτοπόλεμο» που έχουν κηρύξει οι γνωστοί μπαχαλάκηδες, για το σπάσιμο του «άβατου» των Εξαρχείων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Του Κώστα Πασίση

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε επιφυλακή τις τελευταίες ημέρες, μετα την κλιμάκωση των επιθέσεων από αναρχικές ομάδες.

Μετα τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στα Εξάρχεια η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και μια σύλληψη ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα. Μια σύλληψη-μήνυμα, ότι μπαίνει τέλος στην ανοχή, κάτι που ενσωματώνεται πλέον και στη ποινική δικονομία μας.
Ειδικά η τελευταία κίνηση, με την αυστηροποίηση των ποινών για τους κατόχους μολότοφ φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει τις παραβατικές ομάδες των Εξαρχείων, που χθες διάβηκαν τον …Ρουβίκωνα και έφθασαν μέχρι το πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Τα επεισόδια στα Εξάρχεια πάντως ήταν πολύ σοβαρά καθώς κινδύνεψε άμεσα η σωματική ακεραιότητα αστυνομικών, γεγονός που προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις.
Η πρόθεση της κυβέρνησης για πάταξη της ανομίας παραμένει αταλάντευτη και οι εντολές στην ΕΛΑΣ, για πρώτη φορά μετα από πολλά χρόνια είναι στην κατεύθυνση που ορίζει ο Νόμος.
Οι οργανωμένες επιθέσεις προκαλούν προβληματισμό στο Μάξιμου και στην ηγεσία του Υπουργείου, καθώς έπονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο και οι πληροφορίες που ήδη υπάρχουν είναι ότι εξτρεμιστικές ομάδες θέλουν ρεβάνς από την αστυνομία για την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ, αλλά και τη χθεσινή επιχείρηση στο άντρο της ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης έχει ενημερώσει σχετικά για την κατάσταση και παράλληλα η εντολή που έχει λάβει από τον Πρωθυπουργό είναι να ληφθούν όλα τα «απαιτούμενα μέτρα, ώστε η κατάσταση να μη τεθεί εκτός ελέγχου».
Κανείς στο Μαξίμου δεν επιθυμεί την επόμενη ημέρα, όταν θα γίνει ο απολογισμός για τις εκδηλώσεις της 17 Νοέμβρη, η κυβέρνηση να είναι απολογούμενη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στήσουν το δικό τους σώου προπαγάνδας.
Αν κυλήσουν όλα ομαλά και σύμφωνα με το σχέδιο που θα εκπονηθεί είναι βέβαιο ότι ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στο πολιτικό χρηματιστήριο της κυβέρνησης και θα αποδειχθεί η καλύτερη «μεταγραφή» του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες μετρήσεις ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ήταν πρώτος στη πεντάδα με τους δημοφιλέστερους υπουργούς.
Το «καυτό» τριήμερο, όμως της 17 Νοέμβρη, η αξιολόγηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα περάσει σε άλλο πιο δύσκολο επίπεδο…