today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Δράμα: Ρεκόρ Γκίνες με επιτραπέζιο παιχνίδι από μαθητές δημοτικών σχολείων

Ένα ιδιαίτερο ρεκόρ Γκίνες κατέρριψαν 418 μαθητές τεσσάρων δημοτικών σχολείων της Δράμας, στέλνοντας το μήνυμα της συνεργασίας και της επίτευξης ενός συλλογικού στόχου, μέσα από την ένωση δυνάμεων για κάποιον κοινό σκοπό.

Το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, αλλά και τμήματα του 3ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών και την ευγενή άμιλλα, πραγματοποίησαν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση, την περασμένη άνοιξη. Συγκεκριμένα, τα παιδιά έπαιξαν στον προαύλιο χώρο το ομαδικό επιτραπέζιο παιχνίδι «Γκρινιάρης» πετυχαίνοντας ένα νέο ρεκόρ Γκίνες, με θέμα: «Τα περισσότερα παιδιά που παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο επιτραπέζιο παιχνίδι».

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς γιόρτασαν το ρεκόρ, με μια εκδήλωση στο κλειστό αθλητικό γυμναστήριο της Δράμας, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία και έκανε την απονομή του βραβείου στους εκπροσώπους του σχολείου.

Η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας για το επίτευγμα των μαθητών τόνισε: «τα σχολεία αυτά έκαναν ένα βήμα πέρα από την καθημερινότητα της σχολικής τάξης· με μια πολύ καινοτόμα δραστηριότητα, η οποία έκανε τους μαθητές να αφήσουν για λίγο στην άκρη τις οθόνες των κινητών, των τάμπλετ, και των υπολογιστών, και να δουλέψουν συνεργατικά, περνώντας ένα μήνυμα πολύ πιο ουσιαστικό και συμβολικό, απλά από την επίτευξη ενός εξόχως σημαντικού Ρεκόρ Γκίνες».

«Το γεγονός», συνέχισε η κ. Ζαχαράκη, «ότι δούλεψαν όλοι μαζί οι μαθητές, πέρασαν το μήνυμα ότι συνεργαζόμενοι και ενωμένοι, μπορούμε. Πέρα από κάθε διαφορά που μπορεί να έχουμε, δουλεύοντας μαζί, οποιαδήποτε διαφορά μπορεί να υπερκεραστεί».

Να σημειωθεί πως οι μαθητές έπαιξαν το επιτραπέζιο παιχνίδι «Γκρινιάρης» σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων. Κάθε επιτηρητής επέβλεπε δώδεκα ομάδες παικτών, δηλαδή 48 συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι διακρίνονταν μεταξύ τους καθώς φορούσαν καπέλο διαφορετικού χρώματος. Προϋπόθεση για την επίτευξη του Ρεκόρ Γκίνες, αποτελούσε η ολοκλήρωση μιας παρτίδας του επιτραπέζιου παιχνιδιού «Γκρινιάρης» και η ανάδειξη νικητή από όλες τις ομάδες των διαγωνιζόμενων μαθητών.

Στη διάρκεια της γιορτής τα παιδιά πρόσφεραν στην υφυπουργό ένα στεφάνι με χάρτινα λουλούδια που κατασκεύασαν τα ίδια προκειμένου να την ευχαριστήσουν για την παρουσία της στη γιορτή που διοργανώθηκε για την απονομή του βραβείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ