today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ν.Κεραμέως: Σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές η αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ

«Ψηφίσαμε διάταξη που αποκαθιστά την φυσική έννοια του ασύλου και στόχος ήταν να αποφύγουμε τέτοιες ενέργειες», είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας την έφοδο των αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ, μετά τις καταγγελίες για απειλές κατά φοιτητών και διδασκόντων και σε συνέχεια των πληροφοριών για εύρεση κονταριών και κρανών από τους άνδρες της Αστυνομίας, στο υπόγειο του Πανεπιστημίου.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, αναφερόμενη στην επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής το Σάββατο, θα συνεχιστούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την εμπέδωση του συναισθήματος ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι ήδη με δράσεις του προηγούμενου διαστήματος έχει «καθαρίσει» η περιοχή έξω από την ΑΣΟΕΕ, η οποία το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσε «κέντρο παρεμπορίου», με τον χώρο του Πανεπιστημίου να «αξιοποιείται» ως «άσυλο» για όσους παρανόμως εμπορεύονταν προϊόντα ή διακινούσαν ναρκωτικά.

Ερωτηθείσα σχετικώς, η Υπουργός Παιδείας απάντησε ότι προφανώς η επιχείρηση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ γίνεται σε συνεννόηση με τις πρυτανικές Αρχές, τονίζοντας ότι «υπήρχαν και στο παρελθόν καταγγελίες από τις πρυτανικές Αρχές, αλλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για να υπάρξουν παρεμβάσεις προς αποκατάσταση της ασφάλειας για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Αναφερόμενη στην επίθεση μελών του Ρουβίκωνα στο πολιτικό της γραφείο, η κ. Κεραμέως είπε ότι «είναι πάρα πολύ λυπηρό ότι κάποιοι μέσω της βίας προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Εμείς δεν εκβιαζόμαστε, θα συνεχίσουμε να κάνουμε διάλογο για τον εκσυγχρονισμό των Πανεπιστημίων».

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και σε προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών για την κάλυψη κενών στις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ