Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ σε αγωνιστική ετοιμότητα

172

“Σε ετοιμότητα για να διασφαλίσουν με τον αγώνα τους το δίκαιό τους” καλεί το ΚΚΕ τους τευτλοπαραγωγούς και τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στην Βιομηχανία, την κοινοπραξία Royal Sugar- Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας  και την Τράπεζα Πειραιώς για την εκμίσθωση των δύο ζαχαρουργείων στις Σέρρες και στο Πλατύ Ημαθίας.

Με ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας, το ΚΚΕ προτρέπει τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στην πρόταση του κόμματος, τη “μοναδική που μπορεί βελτιώσει τη ζωή τους και να διασφαλίσει την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας με κριτήριο την ικανοποίηση του συνόλου των κοινωνικών αναγκών”.

“Η εξέλιξη της ΕΒΖ, της ΑΤΕ και των άλλων κρατικών επιχειρήσεων απέδειξε ότι η φιλολαϊκή λύση δεν βρίσκεται στα διάφορα “μοντέλα λιγότερου ή περισσότερου κρατισμού” εντός των καπιταλιστικών τειχών. Η αντιλαϊκή τους πορεία είναι προδιαγεγραμμένη. Η διέξοδος βρίσκεται στη συγκέντρωση δυνάμεων και στην πάλη για τον σοσιαλισμό που σημαίνει κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, των κρατικών υποδομών, του εμπορίου και ανάπτυξη της παραγωγής από την εργατική εξουσία με κεντρικό σχεδιασμό, που αξιοποιεί πλήρως τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, έξω από τις δεσμεύσεις ΕΕ/ΝΑΤΟ και των άλλων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Οι μικροϊδιοκτήτες αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται σε αυτόν τον ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας μέσω του αγροτικού παραγωγικού συνεταιρισμού, πλήρως απαλλαγμένοι από τράπεζες, βιομηχάνους, μεγαλεμπόρους, από εφορία και αστικό κράτος, εξασφαλίζοντας παράλληλα μείωση του κόστους και προστασία της παραγωγής τους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.