today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Στην Αθήνα Περιφερειακή Διάσκεψη Δημάρχων Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας

Διήμερη Περιφερειακή Διάσκεψη Δημάρχων Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, με θέμα τον ρόλο των Δήμων στη δημιουργία πόλεων φιλικών προς τα παιδιά και τους νέους, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11 και 12 του μηνός. Η Περιφερειακή Διάσκεψη διοργανώνεται από την UNICEF και τον Δήμο Αθηναίων και θα συμμετάσχουν πενήντα δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από πόλεις της Ευρώπης και την Κεντρικής Ασίας.

Η Διάσκεψη, η οποία είναι μέρος σειράς εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών με αφορμή τον εορτασμό της 30ης Επετείου της Διεθνούς Σύμβασης Δικαιωμάτων του Παιδιού, θα εστιάσει στον ρόλο των Δήμων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων καθώς και στην ενδυνάμωση του ρόλου τους στις Πόλεις.

Τη Δεύτερα 11 του μηνός το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, της Περιφερειακής Διευθύντριας της UNICEF για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία Afshan Khan, και της Maria Alexandrova, υπερασπίστριας της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, στο δημαρχείο της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ