today-is-a-good-day
16.1 C
Athens

Πρώτη παρουσίαση του νέου Hyundai i10 στην Ελλάδα

Παρουσιάστηκε χθες το βράδυ, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η νέα γενιά του νέου Hyundai i10. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το νέο i10 έχει βελτιωμένες αναλογίες. Η εξωτερική εικόνα του είναι διαφοροποιημένη με χαμηλωμένη οροφή (20 χιλ.) και πιο πλατύ αμάξωμα (20 χιλ.). Αυτές οι βελτιώσεις πλαισιώνονται από τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16″ (προαιρετικός εξοπλισμός).

Η πιο φαρδιά μπροστινή μάσκα εκφράζει έναν σπορ χαρακτήρα ενσωματώνοντας τα στρογγυλά φώτα ημέρας LED, που προσδίδουν μία εκλεπτυσμένη κυψελοειδή δομή. Η πλάγια όψη της νέας γενιάς i10 έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να παρέχει μέγιστο εσωτερικό χώρο.

Η ολική ανασχεδίαση του αμαξώματος αναβαθμίζει τους χώρους επιβατών του νέου i10. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία του εσωτερικού χώρου είναι το επιπλέον πλάτος. Αυξημένη πρακτικότητα προσδίδει, επίσης, ένας επιπλέον ανοικτός χώρος αποθήκευσης πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Τέσσερις διαφορετικοί εσωτερικοί συνδυασμοί χρωμάτων βρίσκονται στη διάθεση των πελατών για ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Το νέο i10 διαθέτει μία σειρά νέων χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας. Όλα τα χαρακτηριστικά προηγμένης τεχνολογίας προβάλλονται στην έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία A. Το Apple CarPlay και το Android Auto εγγυώνται την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των κινητών τηλεφώνων που βασίζονται στα συστήματα iOS ή Android. Η ασύρματη φόρτιση προσφέρει στους οδηγούς την άνεση ότι η μπαταρία του smartphone τους θα εξαντληθεί σε κάποιο μεγάλο ταξίδι.

πίσης, διαθέσιμη ως επιλογή για όλους τους νέους πελάτες είναι η πλατφόρμα Connected Car. Με τη συνδεσιμότητα να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη σύγχρονη κινητικότητα, η πλήρως εξοπλισμένη τηλεματική της Bluelink της εταιρείας προσφέρει σημαντικά οφέλη στους οδηγούς, όσον αφορά στην ασφάλεια και τον έλεγχο, καθώς και τη συνδεσιμότητα μέσω μίας εφαρμογής. Επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν σημεία ενδιαφέροντος (POI) και να στέλνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης απευθείας στη δορυφορική πλοήγηση του αυτοκινήτου, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ρυθμιστεί ακόμα και πριν μπει στο αυτοκίνητο.

Ένα επιπλέον τεχνολογικό χαρακτηριστικό του i10 αποτελεί το «Find My Car», το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν εύκολα το όχημά τους σε ένα άγνωστο περιβάλλον, καθώς και χώρο στάθμευσης αλλά και πρατήρια καυσίμων με πληροφορίες πραγματικών τιμών και διαθεσιμότητας.

Οι πελάτες που επιλέγουν πλοήγηση για το όχημά τους έχουν στη διάθεσή τους το Hyundai LIVE Services, όπου παρέχονται κυκλοφοριακές και μετεωρολογικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, καθώς και ενημέρωση για κάμερες ταχύτητας σε όποιες χώρες επιτρέπεται από τον νόμο.

Το νέο i10 διαθέτει αναβαθμισμένο πακέτο ασφάλειας και είναι εξοπλισμένο με τα πιο εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense. Το σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) χρησιμοποιεί μία κάμερα πολλαπλών λειτουργιών για την ανίχνευση όχι μόνο αυτοκινήτων αλλά και πεζών εμπρός από το όχημα.

Παράλληλα, το σύστημα High Beam Assist (HBA) έχει σχεδιαστεί για αυτόματη εναλλαγή μεταξύ υψηλών και χαμηλών ακτίνων, παρέχοντας βέλτιστο φωτισμό στον δρόμο ώστε να βοηθήσει τους οδηγούς να ανιχνεύσουν τα φώτα των οχημάτων τη νύχτα.

Επιπλέον, χαρακτηριστικά ασφαλείας που είναι διαθέσιμα αποτελούν τα Lane Keep Assist System (LKAS), Driver Attention Warning (DAW) και Intelligent Speed Limit Warning (ISLW).

Διατίθεται με δύο κινητήρες: Έναν 3-κύλινδρο MPi 1.0t με ισχύ 67 ίππους, καθώς και έναν τετρακύλινδρο MPi 1.2 84 ίππων.

Και οι δύο κινητήρες διατίθενται με δύο επιλογές μετάδοσης, οι οποίες αποτελούνται από ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και ένα αυτόματο μηχανοκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (AMT) πέντε σχέσεων.

Οι πωλήσεις ξεκινούν στα μέσα Δεκεμβρίου. Η τιμή της βασικής έκδοσης καθορίστηκε στα 11.190 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ