today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

ΚΙΝΑΛ: Το φορολογικό Ν/Σ βαδίζει στον ίδιο δρόμο με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το φορολογικό προσχέδιο νόμου που έθεσε σε διαβούλευση η κυβέρνηση, και παρά τις επί μέρους θετικές ρυθμίσεις του, δεν απελευθερώνει την οικονομία και την κοινωνία μας από τα φορολογικά βάρη που σώρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέχει ουσιαστικά κίνητρα για επενδύσεις και θέσεις εργασίας» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

Σε ανακοίνωση του τομέα Οικονομικών του κόμματος, αναφέρεται ότι «βαδίζει στον ίδιο δρόμο με τον ΣΥΡΙΖΑ, δέσμιο των στόχων για τα υπερπλεονάσματα».

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, «δεν υιοθετούνται, δεν περιλαμβάνονται θετικά μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης, όπως οι προτάσεις του για παροχή φορολογικών κινήτρων σε επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και για φορολογική απαλλαγή για 3 χρόνια σε νέους που ανοίγουν την δική τους επιχείρηση».

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «δεν απασχολεί την κυβέρνηση η αρνητική εξέλιξη της σχέσης της άμεσης προς έμμεση φορολογία τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που επιβάρυνε τα λαϊκά στρώματα. Και γι’ αυτό δεν έχει καμία πρόνοια για την μείωση του ΦΠΑ και των άλλων φόρων κατανάλωσης, όπως έχουμε προτείνει».

«Το προσχέδιο αντιμετωπίζει επίσης με “τιμωρητική” αντίληψη την αναγκαία επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και όχι με κίνητρα, με πιο χαρακτηριστικό και αναγκαίο τη δημιουργία του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει: «Τονίζουμε ακόμα, ότι όντας θετικοί στη παροχή κινήτρων για επενδύσεις, πρέπει να ενισχύσουμε με τους κανόνες τις διαφάνειας των Διεθνών Οργανισμών την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων εξωτερικού. Να οριοθετήσουμε το είδος και το ύψος των επενδύσεων, ώστε να έχουν πραγματική συμβολή στην ανάπτυξη και την απασχόληση μακριά από την λογική των «φορολογικών παραδείσων».

Το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί αναλυτικά στο σύνολο του κυβερνητικού σχεδίου όταν κατατεθεί στη Βουλή. Υπενθυμίζει όμως τη σταθερή του άποψη, πως όπως η βαριά φορολογία του ΣΥΡΙΖΑ καθήλωσε την οικονομία, έτσι και η εμμονή της ΝΔ στους ίδιους στόχους (με εξαίρεση κάποιες οριζόντιες φοροαπαλλαγές), δεν μπορεί να την απελευθερώσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ