today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Jumbo: Στη Ν. Υόρκη το στρατηγείο της ανταρσίας κατά του Απ. Βακάκη

Στη Νέα Υόρκη έκλεισε το deal των ξένων θεσμικών για την αμφισβήτηση της στρατηγικής του Απόστολου Βακάκη. Το θέμα δεν είναι, όμως, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στη γενική συνέλευση, πως θέλουν ταχύτερη ανάπτυξη, αλλά ότι θέλουν επιστροφή κεφαλαίου από το ταμείο των 500 εκατομμυρίων.
Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με απαρτία του 82,5% το 44% των συμμετεχόντων καταψήφισε την επανεκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου, του οποίου ηγείται ο επιχειρηματίας. Ήδη, συζητούνται στη Νέα Υόρκη τα επόμενα βήματα, αφού πλέον το μπλοκ ελέγχει καταστατική μειοψηφία.
Από την πλευρά της η διοίκηση συνεχίζει τη στρατηγική βήμα – βήμα.
«Είμαστε υπέρ των σταθερών βημάτων και όχι της μεγάλης ανάπτυξης», αναφέρει η διοίκηση της Jumbo και προσθέτει πως «η εταιρεία αναπτύσσεται με λογική μικρής πολυεθνικής, όχι μεγάλης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφορές υπάρχουν και ανάμεσα στα funds.
Άλλοι θέλουν να αυξηθεί το διοικητικό συμβούλιο κατά μία θέση, ενώ άλλοι επιθυμούν να υπάρχουν περισσότερα ανεξάρτητα μέλη.
 Κοινή συνισταμένη, πάντως, των αιτιάσεών τους είναι πως επιθυμούν πιο επιθετική ανάπτυξη της εταιρείας από την πλευρά της διοίκησης και αλλαγή της μερισματικής πολιτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ