today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Επενδυτική επιτήρηση μεγέθους… Jumbo

Τα όσα συνέβησαν στη γενική συνέλευση της Jumbo, με τις αντιδράσεις και τα θέματα, που έθεσαν τα fund, είναι σκηνές, που έχουμε ξαναδεί το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα.
Θυμίζω και τις ενστάσεις από το ακτιβιστικό fund, που έχει μετοχές στον ΟΤΕ.
Δεν έχει σημασία ο λόγος των κινήσεων αυτών.

Του Νεκτάριου Β. Νώτη

Σημασία έχει ότι και οι Έλληνες επιχειρηματίες οφείλουν να κατανοήσουν πλεόν πως η εταιρική διακυβέρνηση και οι αποφάσεις, που λαμβάνουν, οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη, στο μέτρο του εφικτού, όσο το δυνατόν περισσότερο τα συμφέροντα όσων έχουν βάλει τα χρήματά τους στις εταιρείες τους.

Και, επιπλέον, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι αφορά το πώς διαχειρίζονται τα κεφάλαια, που έχουν επενδυθεί (η πρόσφατη κόντρα Νέδου – Καραμολέγκου στη γενική συνέλευση της Καραμολέγκος είναι από τα πλέον ενδεικτικά παραδείγματα).

Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος, με τον οποίο λειτουργεί το επιχειρείν σήμερα, και οι συνθήκες, που έχουν διαμορφώσει η παγκοσμιότητα και οι τεχνολογικές εξελίξεις, δείχνουν ότι ουδείς μπορεί να ξεφύγει από το άγρυπνο μάτι διαχειριστών κεφαλαίων, πολλοί εκ των οποίων ψάχνουν αφορμή για να κάνουν ζημιά σε μια εταιρεία.

Ειδικά όταν αυτή είναι εισηγμένη.

Ο Νεκτάριος Β. Νώτης είναι Εκδότης – Διευθυντής των καθημερινών επιχειρηματικών newsletter, FnB Daily και BnB Daily.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ