today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Creta Farm: Στις 11 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η αίτηση προσωρινής προστασίας

Στις 11 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η αίτηση προσωρινής προστασίας της Creta Farms.

Η εταιρεία λειτουργεί προς το παρόν χωρίς ενδιάμεση χρηματοδότηση και με συσσωρευμένα χρέη που ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ, αναμένοντας ταυτόχρονα την παράλληλη διαδικασία ανάδειξης προτιμητέου επενδυτή στις 18 Νοεμβρίου.

Στην αίτηση που κατέθεσε η Creta Farms για την υπαγωγή της στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα αναφέρεται ότι αθροιστικά τα χρέη της ανέρχονται σε 153,054 εκατ. ευρώ.

Ο μεγαλύτερος όγκος των χρεών δάνεια προς τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες ωστόσο συναίνεσαν (ποσοστό 54,9%) στο αίτημα προσωρινής προστασίας και υπαγωγής στο 106 α.

Οι οφειλές της προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ξεπερνούν τα 12,456 εκατ. ευρώ, ενώ οι εμπορικές υποχρεώσεις έως το συγκεκριμένο διάστημα ανέρχονταν στο ποσό των 26,187 εκατ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από το αίτημα υπαγωγής στο 106 α, η εταιρεία αφού έλαβε τη δίμηνη προστασία έναντι του συνόλου των πιστωτών της, ζήτησε εξαίρεση από συγκεκριμένες απαγορεύσεις όσον αφορά τη διαχείριση περιουσιακών της στοιχείων.

Συγκεκριμένα πέτυχε να εξαιρεθεί η δυνατότητα παροχής ενεχύρου επί των σημάτων και των αδειών ευρεσιτεχνίας που κατέχει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ