today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Ιορδανία: Μαχαίρωσαν τουρίστες, έναν ξεναγό κι έναν φρουρό ασφαλείας

Κάποιοι τουρίστες τραυματίστηκαν σήμερα από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης Γέρασα, η οποία αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ιορδανία, όπως και ένας ντόπιος ξεναγός και ένας φρουρός της ασφάλειας, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ένας άνδρας συνελήφθη.

Πηγή της ιορδανικής ασφάλειας διευκρίνισε στο Reuters ότι τρία από τα θύματα είναι Ισπανίδες, οι οποίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Άλλη πηγή της ασφάλειας δήλωσε ότι οι δύο από τους τουρίστες που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Η αρχαία πόλη Γέρασα, η οποία βρίσκεται βόρεια του Αμάν, είναι γνωστή για τον αρχαιολογικό της χώρο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Μαδρίτης δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει την είδηση αυτή.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια γυναίκα που αιμορραγεί να κείτεται στο έδαφος, ενώ μία άλλη με ματωμένο μπλουζάκι να βρίσκεται σε πανικό.

Στην Ιορδανία, όπου υπάρχει σημαντική αύξηση του τουρισμού τα τελευταία δύο χρόνια και η χώρα θεωρείται από τα ταξιδιωτικά γραφεία ως ένας από τους πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, σπάνια έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε ξένους τουρίστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ