ΕΛ.ΑΣ: Πάνω από 2.100 συλλήψεις τον Οκτώβριο

ΑΠΕ

Σε 2.157 συλλήψεις προχώρησαν κατά τον μήνα Οκτώβριο οι αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον απολογισμό δραστηριοτήτων που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Από το σύνολο των συλλήψεων, οι 1.450 αφορούν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και πολλές εξ αυτών συνδέονται με τις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται ανά τακτά διαστήματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως στο κέντρο της πόλης και γύρω από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, για τον εντοπισμό ατόμων που διαβιούν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα συνελήφθησαν 24 άτομα με την κατηγορία της διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Σε ό,τι αφορά τις λοιπές συλλήψεις, οι περισσότερες αφορούν τα ναρκωτικά (172), ενώ ακολουθούν οι κλοπές/διαρρήξεις (142), συλλήψεις για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα (88), παράνομη οπλοκατοχή (33), ληστείες (20), κλοπές οχημάτων (18) κ.ά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τον ίδιο μήνα (Οκτώβρη) εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε εταιρίες και σπίτια, αλλά και κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Επίσης, κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- 6,5 κιλά ηρωίνη, 52,5 κιλά κάνναβη και 9.328 προϊόντα παρεμπορίου.