today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Οι εταιρείες αλουμινίου που δίνουν το παρών

Το Εξοικονομώ κατ’ οίκον δίνει ώθηση στις εταιρείες αλουμινίου στην Ελλάδα. Οι εξελίξεις στον χώρο του αλουμινίου και οι νέες τάσεις της αγοράς συζητήθηκαν στο 14ο Συνέδριο, Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές κατασκευές.
Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων είναι πως η αγορά του αλουμινίου αλλάζει στη χώρα μας. Οι ομιλητές συμφώνησαν πως τα μέτρα για πάγωμα του ΦΠΑ και η αλλαγή του επενδυτικού κλίματος έχουν αλλάξει την ψυχολογία στην αγορά και αναμένεται ανάταση του κλάδου.
Στο επίκεντρο τέθηκε και η ενεργειακή αναβάθμιση, που επιτυγχάνεται με τις κατασκευές αλουμινίου. Η θερμοκρασία διατηρείται, και ως αποτέλεσμα αυτού είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, εξοικονομώντας πόρους για τον πλανήτη, ανέφεραν ορισμένοι ομιλητές. Άλλωστε, η ανάπτυξη που αναμένεται στον κλάδο στην εγχώρια αγορά  είναι άμεσα συνυφασμένη με το πρόγραμμα, Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον, που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.
Οι στόχοι της Alumil
Η ολοκλήρωση της κατασκευής των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στην Αίγυπτο και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των εργοστασίων της είναι οι άμεσοι στόχοι, που έχει θέσει η διοίκηση της Alumil. Η εταιρεία, έως το πρώτο εξάμηνο του 2020, αναμένεται να ολοκληρώσει επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνουν, εκτός του ψηφιακού μετασχηματισμού της και την ολοκλήρωση κατασκευής των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στην Αίγυπτο (αποθήκες και γραφεία).
Η εταιρεία έχει ως στόχο της να ενισχύσει την παρουσία της στην Αμερική και να μπει σε νέες αγορές στην Αφρική.
Σε επενδύσεις €6 εκατ. προχωρά η Aluminco
 H εταιρεία κατασκευάζει ρομποτικές αποθήκες και επεκτείνει το εργοστάσιό της, ενώ παράλληλα επενδύει στον εξοπλισμό, ο οποίος θα είναι αυτοματοποιημένος. Η ολοκλήρωση των επενδύσεων αναμένεται έως το τέλος του 2020. Για το επόμενο έτος, ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, Νίκος Τσαμάτης, αναμένει αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα.
Η αγορά, που θέλει να ενδυναμώσει η εταιρεία την παρουσία της, είναι οι ΗΠΑ.
Σε νέα φωτοβολταϊκά πάρκα αναμένεται να επενδύσει η Exalco
H εταιρεία κατασκευάζει φωτοβολταϊκά στη Λάρισα, τα οποία θα είναι έτοιμα την επόμενη διετία. Ο CEO της Exalco αναμένει ανάπτυξη του κλάδου κατά περίπου 8%-10%, κυρίως εξαιτίας του παγώματος του ΦΠΑ στην οικοδομή και του προγράμματος, Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον.
Οι στόχοι της Europa
Σε μηχανολογικό εξοπλισμό, στην αναβάθμιση των κτιρίων και στο λανσάρισμα νέων προϊόντων επενδύει η Europa. Aναμένεται να λανσάρει νέο σύστημα αρχιτεκτονικού αλουμινίου, και εντός του 2020 θα ολοκληρωθούν οι επενδύσεις στον μηχανολογικό εξοπλισμό και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ