today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

Οι παράγοντες που δημιουργούν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα

Η δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, το υψηλό κόστος προγεννητικού ελέγχου, το υψηλό κόστος τοκετού και ελέγχου της κύησης στις ακριτικές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, η δυσκολία πρόσβασης σε βρεφονηπιακό σταθμό στις ημιαστικές περιοχές, αποτελούν, μεταξύ άλλων, παράγοντες που δημιουργούν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη για την υπογεννητικότητα από τη HOPEgenesis, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την υποστήριξη του Ομίλου Eurolife ERB.

Ειδικότερα, με τίτλο «Διερεύνηση των παραγόντων που δημιουργούν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα», παρουσιάστηκε χθες σε εκπροσώπους του Τύπου η ερευνητική μελέτη που υλοποίησε η ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιά, με επικεφαλής τον καθηγητή Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Αθανάσιο Κυριαζή. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Eurolife ERB σηματοδοτώντας τη δυναμική μίας ολοκληρωμένης αντίληψης του προβλήματος ως εργαλείο για τη διαμόρφωση μίας αποτελεσματικής δημογραφικής πολιτικής.

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, ο ιδρυτής και πρόεδρος της HOPEgenesis, γυναικολόγος-χειρουργός, δρ. Στέφανος Χανδακάς και η βουλευτής Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη (πρέσβης της HOPEgenesis για την προώθηση του έργου τής ανατροπής της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα) συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, του παρουσίασαν το μείζον πρόβλημα της υπογεννητικότητας και του παρέδωσαν την έρευνα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Eurolife ERB, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, στην εναρκτήρια ομιλία του, τόνισε την έμπρακτη υποστήριξη στις δραστηριότητες της HOPEgenesis, σημειώνοντας ότι το ζήτημα της υπογεννητικότητας έχει πολλαπλές προεκτάσεις για το μέλλον της χώρας, επηρεάζοντας μία σειρά από παράγοντες που αφορούν την ανάπτυξή της. «Μόνο διερευνώντας τους παράγοντες του προβλήματος θα είμαστε σε θέση, ως χώρα, να σχεδιάσουμε τις σωστές λύσεις. Με την έρευνα αυτή γίνεται ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, μία κατεύθυνση στην οποία θα συνεχίσουμε να επενδύουμε ως εταιρεία, μέσα από δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας, σε συνεργασία με τη HOPEgenesis», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ