today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ν.Ανδρουλάκης: Όταν ζητάς κανονικότητα για τη χώρα δεν μπορεί να μην έχεις κανονικότητα στο κόμμα

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε στην Φώφη Γεννηματά αναφέροντας ότι πρέπει να προηγηθεί η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής και ύστερα να γίνει χωρίς συνοπτικές διαδικασίες το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. «Να σεβαστούμε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Δεν καταλαβαίνετε ότι πρώτα πρέπει να γίνει συνδιάσκεψη;», είπε μιλώντας πριν από λίγο στην συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ανδρουλάκης δεν έθεσε άμεσα θέμα ηγεσίας επισημαίνοντας: «Προφανώς η εκλογή προέδρου θα γίνει όταν προκύψουν τα γεγονότα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πάμε σε συνέδριο που θα μετατρέπει το κόμμα σε σφραγίδα».

Εξέφρασε αντιρρήσεις για τα όσα υποστήριξε η κ. Γεννηματά στην εισήγησή: «Όταν ζητάς κανονικότητα για τη χώρα δεν μπορεί να μην έχεις κανονικότητα στο κόμμα. Ας τα έλεγε αυτά η Πρόεδρος στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, γιατί αιφνιδιάζει τη βάση, την ΚΠΕ, την Κ.Ο. και τους ευρωβουλευτές;», είπε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Διαφώνησε επίσης με την πρόταση της κ. Γεννηματά να αλλάξει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο. «Είναι δυνατόν να λέτε ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε κόμμα- σφραγίδα επειδή κάποιος δεν συμφωνεί με την πρόεδρο;», είπε κι αναρωτήθηκε: «Τι μεσολάβησε και από το συνέδριο με εκλεγμένο σώμα σε ένα μήνα έγινε διορισμός του Πολιτικού Συμβουλίου; Αν εξ αρχής είχαμε κατανοήσει τα λάθη μας δεν θα το καταλαβαίναμε;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ