Επίσκεψη της υπουργού Μετανάστευσης της Ολλανδίας στη Μυτιλήνη

ΑΠΕ

Τη Μυτιλήνη επισκέφθηκε σήμερα η υπουργός Μετανάστευσης της Ολλανδίας, Άνκι Μπρούκερς Κνολ. Η υπουργός συνοδεύονταν από υψηλόβαθμη αντιπροσωπία, την οποία αποτελούσαν ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, η πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα και η ειδική γραμματέας Μετανάστευσης της ολλανδικής πρεσβείας.

Η υπουργός συναντήθηκε με το δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μυτιλήνης, τόνισε την ανάγκη για προστασία των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να φιλοξενήσουν τον αριθμό αιτούντων άσυλο που τους αναλογεί. Επίσης, ο κ. Κύτελης επεσήμανε την προκλητική εν γένει στάση της Τουρκίας. «Η τοπική κοινωνία σήκωσε ένα πολύ μεγάλο βάρος όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να δοθεί άμεσα βιώσιμη λύση, ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είναι η ώρα για ουσιαστικές λύσεις και δεν αρκεί μόνο η έκφραση συμπάθειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μυτιλήνης.

Η κ. Κνολ από την πλευρά της, και σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση του δήμου Μυτιλήνης, ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο για την υπομονή και την συμπόνια που έχουν δείξει οι κάτοικοι της Λέσβου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το μήνυμά του στα ευρωπαϊκά όργανα. Ιδιαίτερα στάθηκε στην πίεση που πρέπει να ασκηθεί στην Τουρκία για την σωστή τήρηση της κοινής δήλωσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά την επίσκεψή της στη Μυτιλήνη επίσης, η Ολλανδή υπουργός επισκέφθηκε το δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ και τον καταυλισμό του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.