Δ.Μαρκόπουλος για προανακριτική: Να αποφασίσει ο Τσιπρας αν θέλει κόμμα πεζοδρομίου ή κοινοβουλίου

218

Σε απάντηση ως προς τις καταγγελίες Πολάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 περί «χουντο-επιτροπής» προχώρησε το μέλος της προανακριτικής για τη Novartis και βουλευτης της ΝΔ στη Β’ Πειραια Δημητρης Μαρκοπουλος.

Ο τελευταίος απάντησε πως «πρώτη φορά βλέπουμε …χούντα που παρ’ ολίγον να ξυλοκοπουνταν. Να σας θυμίσω πως οι Τζανακοπουλος και Πολακης μας επιτέθηκαν προ μιας εβδομάδας με βαρείς χαρακτηρισμούς όπως φασιστες και καραγκιόζηδες. Τώρα φιλοτεχνεί ο Πολακης ένα προφίλ του νέου Λαμπρακη. Πως είναι το περιστέρι της Δημοκρατίας. Εμείς είμαστε δημοκράτες που αντιδρούμε θεσμικά και ψύχραιμα στις ύβρεις».

Ο βουλευτης της ΝΔ κάλεσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τις απειλές και την αντικοινοβουλευτική ρητορική Πολάκη λέγοντας «ήλθε η ώρα να αποφασίσει ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει ένα κόμμα πεζοδρομίου ή κοινοβουλίου».

Επίσης άφησε υπονοούμενα κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου πως ενδεχομένως να ζήτησε επινόησες ως μέλη της προανακριτικής τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακοπουλο γνωρίζοντας πως θα κληθούν ως μάρτυρες για να επιτύχει ακυρότητα της διαδικασίας. «Γνώριζαν τη γνωμοδότηση του 2010. Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ στερείται άλλων στελεχών; Επίτηδες έβαλαν τους δυο όμως για να πυροδοτήσουν τις διαδικασίες» υποστήριξε ο κ. Μαρκόπουλος.