today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Και κατοστάρι, και μαραθώνιος! Γράφει ο Γ.Ανδριανός

Σ’ αυτούς τους πρώτους μήνες της θητείας της, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει καταστήσει απολύτως σαφές το ιδιαίτερο στίγμα διακυβέρνησης που κομίζει στα πολιτικά πράγματα του τόπου – στίγμα σοβαρότητας, αποτελεσματικότητας και μετριοπάθειας.

Η παρούσα κυβέρνηση εξελέγη έχοντας αναλάβει μετρημένες, κοστολογημένες και με μετρήσιμο θετικό αποτέλεσμα δεσμεύσεις. Και στο διάστημα που έχει παρέλθει από τις εθνικές εκλογές, όχι μόνο τίμησε τις δεσμεύσεις της αυτές – χαρακτηριστικό προς τούτο παράδειγμα η μείωση του ΕΝΦΙΑ – αλλά και κατάφερε να φέρει άλλες θετικές πρωτοβουλίες είτε νωρίτερα, είτε και με μεγαλύτερο κοινωνικό και οικονομικό αποτέλεσμα από το αρχικά σχεδιαζόμενο.

Του Γιάννη Ανδριανού

Όπως αρμόζει στην ιστορία της παράταξης, προεκλογικά μιλήσαμε με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες. Και αναγνωρίσαμε, με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως τη σημαντικότερη προϋπόθεση για κάθε θετική σκέψη για το μέλλον την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στις διεθνείς μας σχέσεις. Ήδη, η πορεία των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας, αλλά και το ανανεωμένο ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις καταδεικνύει την ορθότητα αυτής της επιλογής.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η επιτυχία της κυβέρνησης θα κριθεί εντέλει στο πεδίο της καθημερινότητας. Κάθε πολιτική που προωθούμε έχει, ως οφείλει, στον πυρήνα της τον στόχο της επίτευξης συγκεκριμένων θετικών αποτελεσμάτων στη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων – στα εισοδήματα των νοικοκυριών, στη δημιουργία πραγματικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, στην ασφάλεια, στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε οι νέοι άνθρωποι να μείνουν στον τόπο τους και να προκόψουν.

Η πρόκληση αυτή είναι τεράστια. Συνεπάγεται αλλαγές τόσο στο νομοθετικό πλαίσιο και τις πρακτικές της διακυβέρνησης, όσο και σε βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες που κρατούν τη χώρα και την κοινωνία μας πίσω. Αν στο σπριντ των πρώτων εκατό ημερών η κυβέρνηση έδωσε το σαφές της στίγμα, στον μαραθώνιο που ξεκινά εφεξής οφείλει καθημερινά να αποδεικνύει τη δέσμευσή της να παράγει θετικά αποτελέσματα για τη ζωή των πολιτών, αλλάζοντας ό,τι πρέπει να αλλάξει, αντιμετωπίζοντας τάχιστα και αποτελεσματικά ζητήματα που προκύπτουν, αναδεικνύοντας με κάθε βήμα τη μεγάλη ποιοτική διαφορά που εισφέρει στο δημόσιο βίο της χώρας.

Αυτός είναι ο γνώμονας της δράσης μας, αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας που έχει εναποθέσει στη Νέα Δημοκρατία την προσδοκία όχι απλώς μιας νέας κανονικότητας, αλλά της νέας προκοπής που η Ελλάδα δικαιούται και αξίζει.

 

Ο Γιάννης Ανδριανός είναι Βουλευτής Αργολίδας της  Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ