today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Δ. Τσοβόλας για προανακριτική: Άκυρη η διαδικασία αν εξαιρεθούν Τζανακόπουλος – Πολάκης

Για το ενδεχόμενο εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, μίλησε στο ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Τσοβόλας, δικηγόρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Λίγες ώρες πριν συζητηθεί στην προανακριτική το αίτημα ΝΔ – ΚΙΝΑΛ για την εξαίρεση των δυο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσοβόλας τόνισε πως εάν εξαιρεθούν μπορεί να δημιουργηθεί ζήτημα ακυρότητας της όλης διαδικασίας.

«Ασφαλώς, είναι εκτός νόμου και είναι άκυρη η διαδικασία ολόκληρη που θα ακολουθήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο κ. Τσοβόλας είπε ότι με βάση το νόμο, εξαίρεση από την επιτροπή μπορεί να ζητήσει ο Εισαγγελέας –άρα η επιτροπή, ο κατηγορούμενος ή ο πολιτικός ενάγων εάν υπάρχει, όταν υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας. Εξήγησε ότι την απόφαση λαμβάνει το δικαστικό συμβούλιο που στην προκειμένη δεν υπάρχει και συνεπώς δεν μπορεί να αποφασίσει εξαίρεση η προανακριτική επιτροπή.

«Δηλαδή αυτός που ζητάει την εξαίρεση θα αποφασίζει και την εξαίρεση;», διερωτήθηκε ο δικηγόρος του κ. Παπαγγελόπουλου.

Παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί ένα μέλος της προανακριτικής επιτροπής να είναι ταυτόχρονα και μάρτυρας λέγοντας ωστόσο ότι με βάση αυτή τη λογική τότε όποιος θέλει να εξαιρέσει ένα μέλος επιτροπής χωρίς να συντρέχει ο λόγος της μεροληψίας «θα λέει ότι τον προτείνω μάρτυρα».

Ο κ. Τσοβόλας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει θέμα εγκυρότητας της διαδικασίας, εάν και εφόσον παραπεμφθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για παλαιότερη δήλωσή του, ότι υπάρχει το όνομα πολιτικού προσώπου στην δικογραφία, δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα, λέγοντας ότι σέβεται τη μυστικότητα της διαδικασίας, πάντα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και υπάρχουν συνέπειες από τον νόμο.

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ